Δήμος Αλιάρτου Θεσπιέων:Προσκλητήριο Εθελοντών για τους 700 Θεσπιείς

ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΕΤΕΙΑΚΟ ΕΤΟΣ ΤΩΝ  2.500 ΧΡΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗ

                ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΘΕΡΜΟΠΥΛΩΝ

       Ενόψει των εορταστικών εκδηλώσεων για το επετειακό έτος των 2.500 χρόνων από την ιστορική  Μάχη των Θερμοπυλών , στην οποία, εκτός των 300 γενναίων Σπαρτιατών, πολέμησαν και έπεσαν και 700  Θεσπιείς πιστοί στα ιδανικά της ελευθερίας,ο Δήμος Αλιάρτου – Θεσπιέων προγραμματίζει τιμητικές εκδηλώσεις στην κοινότητα Θεσπιών.

      Η πανδημία του κορονοϊού και τα περιοριστικά μέτρα κατά της διάδοσής του, ακύρωσαν εκδηλώσεις για την επέτειο αυτή, τόσο σε Κυβερνητικό επίπεδο, όσο και από άλλους φορείς.

     Θεωρώντας ιδιαίτερο χρέος και καθήκον μας να τιμήσουμε τους ήρωες και το Δήμο μας, προσαρμοσμένοι στις υγειονομικές οδηγίες και εκτός απρόοπτης απαγόρευσης, θα πραγματοποιήσουμε :

1. Το νυχτερινό υπερμαραθώνιο 102 χιλιομέτρων ΘΕΣΠΙΕΣ –ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ  1-2 Αυγούστου

2. Διήμερο εκδηλώσεων ( διαλέξεις- μουσικοθεατρική εκδήλωση), 11 -12 Αυγούστου .

      Η διοργάνωση αυτών των εκδηλώσεων αφορά την ιστορική μνήμη και το τιμητικό μας χρέος απέναντι στους 700 ήρωες που ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ έπεσαν στις Θεμοπύλες και πέρασαν για πάντα στην ιστορία,ενώ απαιτούν ιδιαίτερη και επίπονη εργασία για την επιτυχία τους.

      Στοιχειώδης υποχρέωση όλων μας είναι η εθελοντική μας δράση για τη στήριξη των εκδηλώσεων μνήμης τους. Για το λόγο αυτό απευθύνω στους Συλλόγους (γυναικών, πολιτιστικούς, αθλητικούς, κτλ) και στους πολίτες ..

ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ

      Τη Δευτέρα 29-6-2020 και ώρα 7.00 μμ, στο Δημοτικό κατάστημα Θεσπιών, για να καθορίσουμε ρόλους και αρμοδιότητες για την επιτυχή έκβαση των εκδηλώσεών μας.

      Στη συνάντηση θα τηρηθούν όλοι οι υγειονομικοί κανόνες, κατά της διάδοσης του κορονοϊού, ενώ σε περίπτωση αυξημένης προσέλευσης θα πραγματοποιηθεί στον εξωτερικό χώρο του Δημοτικού Καταστήματος (πρώην Δημαρχείο)

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Π. ΝΤΑΣΙΩΤΗΣ

Σχετικά