ΠΟΕΔΗΝ: Ο διοικητής του νοσοκομείου Λιβαδειάς ζητά υπεύθυνη δήλωση από το προσωπικό ότι δεν θα κολλήσει κορωνοϊό

Σε καταγγελία προέβη η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), αναφορικά με τα μέτρα προφύλαξης των υγειονομικών έναντι του νέου κορωνοϊού.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η Ομοσπονδία, ο διοικητής του Νοσοκομείου Λιβαδειάς ζητά από το υπαλληλικό προσωπικό να υπογράψει υπεύθυνη δήλωση ότι δεν θα «κολλήσει» κορωνοϊό κατά τις θερινές διακοπές ή τα ρεπό του.

Συγκεκριμένα, σε έγγραφο που μοιράστηκε μεταξύ των εργαζομένων από την διοίκηση και έχει τη μορφή υπεύθυνης δήλωσης αναφέρεται:

«Δηλώνω πως κατά την ολιγοήμερη άδεια/ρεπό μου που θα λάβω από …. έως … δεν θα αναπτύξω πέραν των συνήθων – καθημερινές δραστηριότητες και δη συμμετοχή μου σε χώρους με έντονο συνωστισμό.

Ως εκ τούτου δηλώνω ότι δεν θα εκτεθώ κατά το διάστημα αυτό σε αυξημένο κίνδυνο έναντι του ιού SARS-Cov-2».

Οι εργαζόμενοι πρέπει να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους και να υπογράψουν το έγγραφο.

«Ο Διοικητής βρήκε τον τρόπο να αντιμετωπίσει το πρόβλημα στοχοποιώντας τους εργαζομένους», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ και χαρακτηρίζει την ενέργεια ως «απαράδεκτη διοικητική πράξη που δεν είναι άξια σχολιασμού».

Η Ομοσπονδία καλεί τον Υπουργό Υγείας, κ. Βασίλη Κικίλια να παρέμβει ώστε να αποσυρθεί η υπεύθυνη δήλωση.

dilosi.jpg

Σχετικά

2 Άποψη για τα “ΠΟΕΔΗΝ: Ο διοικητής του νοσοκομείου Λιβαδειάς ζητά υπεύθυνη δήλωση από το προσωπικό ότι δεν θα κολλήσει κορωνοϊό”

  1. γιαν περγαντας

    ευχαριστω για την ενημερωση

  2. Κωστας

    Γιατί δεν αναφέρετε το όνομα του;

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα