Το «τελευταίο αντίο» στον Γιάννη Πουλόπουλο

Στο νεκροταφείο Κηφισιάς – Ο σπουδαίος καλλιτέχνης «έφυγε» από ανακοπή το βράδυ της Κυριακής σε ηλικία 79 ετών
Το τελευταίο «αντίο» στον Γιάννη Πουλόπουλο είπαν σήμερα το απόγευμα συγγενείς, φίλοι και συνεργάτες στο κοιμητήριο της Κηφισιάς. Ο ίδιος ήταν άλλωστε δημότης Εκάλης και κάτοικος Νέας Κηφισιάς τα τελευταία χρόνια. Η σύζυγός του Μπέτυ Πουλοπούλου και η κόρη του Άντα βρέθηκαν από νωρίς στο κοιμητήριο προκειμένου να τον αποχαιρετήσουν και να δεχθούν τα συλλυπητήρια στενών φίλων και συνεργατών του σπουδαίου ερμηνευτή.

Ο Γιάννης Πουλόπουλος, ένας από τους σημαντικότερους ερμηνευτές του «Νέου Κύματος», άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 79 ετών, το βράδυ της Κυριακής 23 Αυγούστου. Κατέληξε στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου «Αττικόν», όπου νοσηλευόταν, έπειτα από σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε.

Παρότι η πανδημία του κορωνοϊού επιβάλει σοβαρούς περιορισμούς, αρκετοί ήταν οι εκπρόσωποι του ελληνικού τραγουδιού που βρέθηκαν στην Κηφισιά για να αποχαιρετίσουν τον Γιάννη Πουλόπουλο.

DSC_4546
Η σύζυγός του Μπέτυ Πουλοπούλου και η κόρη του Άντα, μαζί με φίλους και συγγενείς, συνοδεύουν τον Γιάννη Πουλόπουλο στην τελευταία του κατοικία
DSC_4523
Η σύζυγός του και η κόρη του βρέθηκαν από νωρίς στο κοιμητήριο προκειμένου να δεχθούν τα συλλυπητήρια στενών φίλων και συνεργατών

Δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι αν ο ελληνικός κινηματογράφος είχε φωνή αυτή ήταν σίγουρα η δική του, η φωνή ενός παιδιού που γεννήθηκε στην Καρδαμύλη και έμελλε να μεγαλουργήσει. Ήταν ένας καλλιτέχνης προικισμένος με μια φωνή που «σημάδευε» τα τραγούδια, προικισμένη με βαθιά συναισθηματικά ηχοχρώματα, που έμπαινε στο στούντιο και τα έλεγε με την μία.

Ο «Δρόμος» στον οποίο είπε τα δέκα από τα δώδεκα τραγούδια του δίσκου ηχογραφήθηκε όλος μέσα σε δέκα ώρες κι αυτό εν πολλοίς οφείλεται στον Πουλόπουλο. Έναν άνθρωπο χαμηλών τόνων που τα τελευταία χρόνια είχε αποτραβηχτεί από την δημοσιότητα-δεν ήταν και ποτέ φανατικός της οπαδός-και ζούσε μια ήσυχη ζωή μαζί με την σύζυγό του Μπέτυ και την κόρη του Άντα.

kideia-poul__2_
Στο κοιμητήριο της Κηφισιάς βρέθηκαν συγγενείς, φίλοι και συνεργάτες
kideia-poul__4_
Η σύζυγος του Μίμη Πλέσσα, Λουκίλα Καρέρ
DSC_5318
Ο τραγουδιστής Αντύπας
DSC_5350
Λίνα Νικολακοπούλου
DSC_5336
Αργύρης Παπαργυρόπουλος
DSC_5355
Πασχάλης Αρβανιτίδης
DSC_5372
Καίτη Γκρέι
IMG_20200826_184234_2
Μελίνα Ασλανίδου
5134478
Ελένη Ροδά
kideia-poul__1_
kideia-poul__3_

Σχετικά