Φωτιά στη Φέριζα Καλυβίων κοντά σε σπίτια – Εκκενώθηκαν οικισμοί

Οι φλόγες στον οικισμό της Φέριζας απ’ όπου ξεκίνησε η φωτιά -Απομακρύνθηκαν οι κάτοικοι κι από τον οικισμό «Όλυμπος» – Εκκενώθηκε και οικοτροφείο – Επί τόπου μεγάλες δυνάμεις της Πυροσβεστικής – Προς την Ανάβυσσο κινείται το πύρινο μέτωπο
Στα σπίτια του οικισμού Φέριζα μαίνεται αυτή την ώρα η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίτερα στην περιοχή. Ήδη, στην προληπτική εκκένωση και δεύτερου οικισμού προχώρησαν πριν από λίγο, σύμφωνα με όσα είπε στο protothema.gr o δήμαρχος Σαρωνικού, Πέτρος Φιλίππου. Η φωτιά μαίνεται ανεξέλεγκτη αυτή την ώρα και έτσι απομακρύνθηκαν οι κάτοικοι του οικισμού Ολύμπου. Νωρίτερα οι Αρχές είχαν εκκενώσει τον οικισμό Φέριζα και αράλληλα, εκκενώθηκε οικοτροφείο με 30 παιδιά στην ίδια περιοχή.

Οι συνθήκες είναι πολύ δύσκολες, ζητάμε εδώ και μισή ώρα με ντουντούκες στον κόσμο να απομακρυνθεί, ελπίζουμε να έχουν φύγει όλοι, είπε στο protothema.gr, o δήμαρχος Σαρωνικού, Πέτρος Φιλίππου o οποίος είπε ότι η φωτιά έχει μπει μέσα στον οικισμό. Επί τόπου βρίσκονται ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις. Η φωτιά ξέσπασε σε δασική έκταση, ενώ την προσπάθεια κατάσβεσης δυσχαιρένουν οι πολύ ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή. 

Παράλληλα, όπως τονίζει στον Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης, έως τώρα δεν υπάρχει καμία αναφορά για καμένα σπίτια στον οικισμό.


Πριν από λίγο ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της πυροσβεστικής και για την  κατάσβεση επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 16 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, δύο αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα με τη συνδρομή εθελοντών και υδροφόρων ΟΤΑ.

Αυτή την ώρα η τροχαία έχει διακόψει την κυκλοφορία των οχημάτων στη Λ. Αναβύσσου από το ύψος της συμβολής της με την οδό Αγ. Παντελεήμονος στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Καλύβια και στην επαρχιακή οδό  Κερατέας – Αναβύσσου από το ύψος της συμβολής της με την Λ. Αναβύσσου έως το ύψος της συμβολής της με τη Λ. Αθηνών. 

Σχετικά