Μετακλητή στη Βουλή η Ζαρούλια λίγο πριν την απόφαση της Χρυσής Αυγής

Η απόφαση φέρει την υπογραφή του Προέδρου της Βουλής Κωνσταντίνου Τασουλα, ο οποίος όμως φέρεται να είχε «δεμένα» τα χέρια, καθώς ο διορισμός στηρίχθηκε σε διατάξεις του κανονισμού της Βουλής – Οι αντιδράσεις των κομμάτων

Μετακλητή υπάλληλος της Βουλής είναι πλέον η Ελένη Ζαρούλια, σύμφωνα με ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε λίγες μόνο ημέρες πριν την ανακοίνωση της απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων στη δίκη για την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής.

Η απόφαση φέρει την υπογραφή του Προέδρου της Βουλής Κωνσταντίνου Τασούλα, ο οποίος όμως φέρεται να είχε «δεμένα» τα χέρια, καθώς ο διορισμός στηρίχθηκε σε διατάξεις του κανονισμού της Βουλής (άρθρα 35 και 36) που δίνουν τη δυνατότητα σε πρώην προέδρους κοινοβουλευτικών κομμάτων να τοποθετούν μετακλητούς υπαλλήλους στη Βουλή των Ελλήνων.

Πηγές της Βουλής αναφέρουν ότι ο πρόεδρος της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιακος ζήτησε να αρθεί ο διορισμός του προηγούμενου μετακλητού που είχε στη διάθεση του, για να μπει η Ελένη Ζαρούλια.

Ήδη και στο παρελθόν είχε τεθεί ζήτημα σχετικά με προνόμια που απολάμβαναν οι πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής, όπως για παράδειγμα η αστυνομική φύλαξη, αλλά το ζήτημα δεν είχε αντιμετωπιστεί, καθώς «προσέκρουε» στον Κανονισμό.

Το θέμα του διορισμού της Ελένης Ζαρούλια θα μπορούσε ίσως να τεθεί στη Διάσκεψη των Προέδρων, αλλά θα πρέπει να ληφθεί απόφαση αλλαγής του Κανονισμού της Βουλής, κάτι που θα σήμαινε πως εκτός από τους βουλευτές του μορφώματος, θα περιελάμβανε και δεκάδες άλλους πρώην πολιτικούς αρχηγούς, προέδρους της βουλής και βουλευτές.

Ωστόσο, υπάρχουν φωνές που υποστηρίζουν πως ίσως θα μπορούσε να καθυστερήσει ο Πρόεδρος της Βουλής την υπογραφή, μέχρι την έκδοση της απόφασης της δίκης, από τις εξελίξεις της οποίας ίσως επηρεαζόταν ο διορισμός της.

Σχετικά