Παράταση των μέτρων για τον περιορισμό του Covid-19 ανακοίνωσε ο Χαρδαλιάς

Την παράταση των μέτρων προστασίας για τον Covid-19 μέχρι τις 12 Οκτωβρίου ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς στη σημερινή ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας.

Επίσης, ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε πως από αύριο μέχρι τις 12 του Οκτωβρίου θα απαιτείται αρνητικό τεστ κορωνοϊού για τους επιβάτες πτήσεων για την Πολωνία, το οποίο θα έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν από την άφιξή τους, ενώ το ίδιο ισχύει για τους επιβάτες από την Τσεχία.

Σε συναγερμό η Πέλλα

Ακόμη, ο υφυπουργός αναφέρθηκε στα κρούσματα που εντοπίστηκαν στο Μαυροβούνι Σκύδρας του Νομού Πέλλας, και συγκεκριμένα στο εργοστάσιο κονσερβοποιίας.

Στην εν λόγω μονάδα εντοπίστηκαν συνολικά 114 κρούσματα με αποτέλεσμα να κλείσει το εργοστάσιο και να σημάνει συναγερμός.

Σχετικά με Γηροκομείο στον Άγιο Παντελεήμονα

Για το γηροκομείο στον Άγιο Παντελεήμονα ο κ. Χαρδαλιάς δήλωσε πως έχουν εντοπιστεί 47 κρούσματα και ότι πλέον διαμένουν εκεί μόνον όσοι είναι αρνητικοί στον Covid-19. Επίσης, σύμφωνα με τον υφυπουργό, έχει επιβληθεί αναστολή εισόδου και εξόδου στο γηροκομείο από την οποία εξαιρείται το προσωπικό.

Η υφυπουργός Υγείας, κ. Ράπτη ανακοίνωσε την επέκταση της γραμμής υποστήριξης 10306, που θα λειτουργεί πλέον σε 24ωρη βάση, για την ενημέρωση των πολιτών ανώνυμα και εμπιστευτικά σχετικά με τον κορωνοϊό και τα προβλήματα που μπορεί να προκαλέσει στην ψυχική τους υγεία.

Τα μέτρα που ισχύουν στην Κύθνο

Ο κ. Χαρδαλιάς υπενθύμισε τα μέτρα που ισχύουν στην Κύθνο για τον περιορισμό της διασποράς του Covid-19, που είναι τα εξής:

  • Απαγορεύεται η λειτουργία καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τα μεσάνυχτα έως τις 5 το πρωί.
  • Αναστέλλεται κάθε είδους εκδήλωση εκτός των λαϊκών αγορών, οι οποίες θα λειτουργούν με αυστηρά μέτρα προστασίας.
  • Απαγορεύεται η συνάθροιση πολιτών άνω των 9 ατόμων σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους για οποιονδήποτε λόγο.
  • Στην εστίαση επιτρέπονται έως 4 άτομα, εκτός αν πρόκειται για συγγενείς α’ βαθμού που το όριο γίνεται 6 άτομα
  • Υποχρεωτική και επιβεβλημένη η χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους σε όλο το νησί.

Σχετικά

Μία άποψη για το “Παράταση των μέτρων για τον περιορισμό του Covid-19 ανακοίνωσε ο Χαρδαλιάς”

  1. Γεωργιος γεωργιου

    Προσεξτε κε πρωθυπουργε γιατι με τις επιλογες υπουργων και υφυπουργων θα επαναφερεται τον κυριο τσιπρα στην εξουσια.αυτη ειναι η αληθεια και ας ποναει.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα