«Σταύρωση» για το θέατρο, το πάνε εβδομάδα – εβδομάδα

Την ώρα που οι άνθρωποι της Τέχνης και ειδικότερα αυτοί του Θεάτρου και οι εργαζόμενοι σ’ αυτά αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και περιμένουν διακαώς ν’ ανοίξουν και πάλι τις πόρτες τους τα θέατρα την προσεχή Δευτέρα (5/10), αυτό όπως φαίνεται δεν θα συμβεί.

Τα θέατρα θ’ ανοίξουν και πάλι, με τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας φυσικά, στις 13 ή 14 Οκτωβρίου.

Και το χειρότερο είναι ότι οι καλλιτέχνες και οι εργαζόμενοι στα θέατρα δεν το έμαθαν από το αρμόδιο υπουργείο, αλλά από τη Σεμίνα Διγενή, η οποία αποκάλυψε τη σχετική είδηση στo facebook, μετά από επικοινωνία που είχε με την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Αναλυτικά:

«ΚΛΕΙΣΤΑ ΘΕΑΤΡΑ ΜΈΧΡΙ 13 Ή 14/10.
Γνωρίζοντας το Γολγοθά των ανθρώπων της τέχνης, (ειδικά των ανθρώπων του θεάτρου, ενός κλειστού κλάδου απο το Μάρτιο χωρίς έσοδα, χωρίς πρόνοια και χωρίς ενημέρωση ), έκανα σήμερα το απονενοημένο.
Μίλησα με την κ. Μενδώνη. Μου είπε πως τα θέατρα ΔΕΝ ανοίγουν τη Δευτέρα. Ίσως ανοίξουν 13 ή 14/10. (Της πρότεινα να στείλει άμεσα δελτίο τύπου να ενημερώσει τον κόσμο. Μου υποσχέθηκε πως θα το κάνει σήμερα)
Θα μου πείτε τώρα, γιατί θα έπρεπε να το μάθουν τελευταία στιγμή, τόσοι άνθρωποι που χτυπιούνται καθημερινά στις πρόβες, χωρίς να ξέρουν τι τους ξημερώνει, βιώνοντας την απαξίωση και το απάνθρωπο που τους έχει επιβληθεί να ζήσουν;
Ας απαντήσουν σ αυτό το ερώτημα και οι λοιμωξιολόγοι.
Τι λέτε κ. Τσιόδρα, αξίζει μια απάντησή σας σ όλον αυτόν τον κόσμο».

ΚΛΕΙΣΤΑ ΘΕΑΤΡΑ ΜΈΧΡΙ 13 Ή 14/10.Γνωρίζοντας το Γολγοθά των ανθρώπων της τέχνης, (ειδικά των ανθρώπων του θεάτρου,…

Gepostet von Digeni C Semina am Freitag, 2. Oktober 2020

Ανακοίνωση από το υπουργείο την ώρα (18:00) που γράφονταν αυτές οι γραμμές δεν είχε βγει ακόμα.

Σχετικά