ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

 5η  Οκτωβρίου 2020

Οι πολιτικές λιτότητας και φτωχοποίησης των εργαζομένων με ή χωρίς μνημονιακό μανδύα συνεχίζονται. Το ίδιο  και οι πολιτικές υποβάθμισης και υποχρηματοδότησης του Δημόσιου Σχολείου. Τα τραγικά αποτελέσματα τα βιώνουμε ακόμα εντονότερα σήμερα , με τις τραγελαφικές αποφάσεις της κυβέρνησης  , στην περίοδο της πανδημίας και όλες τις αντιδράσεις που αυτές έχουν πυροδοτήσει.

Η κάλυψη των διαπιστωμένων αναγκών της Δημόσιας Εκπαίδευσης σε μόνιμο διδακτικό προσωπικό παραπέμπεται για μια ακόμη φορά ως επικοινωνιακή εξαγγελία σε βάθος τριετίας. Οι  αναπληρωτές εκπαιδευτικοί με μειωμένα εργασιακά δικαιώματα, συνεχίζουν να περιπλανώνται στις εσχατιές της Ελλάδας μένοντας ακόμα και δίχως την πανάκριβη στέγη.

Ο αγώνας όλων των εκπαιδευτικών για την ανατροπή αυτών των πολιτικών και την έμπρακτη αναγνώριση του ρόλου και της προσφοράς τους, σηματοδοτεί τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών της 5ης Οκτωβρίου 2020 .

Το ΝΤ ΑΔΕΔΥ Βοιωτίας στηρίζει τις κινητοποιήσεις και δράσεις που αποφάσισαν οι εκπαιδευτικοί για την 5η του Οκτώβρη (παγκόσμια ημέρα του Εκπαιδευτικού) , με κεντρικά αιτήματα:

  • 14χρονο Δημόσιο Δωρεάν Σχολείο
  • Ποιοτική  αναβάθμιση των προγραμμάτων σπουδών
  • Άμεση κάλυψη των αναγκών της Δημόσιας Εκπαίδευσης σε διδακτικό προσωπικό με μόνιμους εκπαιδευτικούς
  • Εξίσωση δικαιωμάτων αναπληρωτών και μονίμων εκπαιδευτικών
  • Αύξηση δαπανών για την Παιδεία
  • Σταδιακή αναπλήρωση των απωλειών στους μισθούς των εκπαιδευτικών

Για την  Εκτελεστική Γραμματεία

του Ν.Τ. Βοιωτίας της ΑΔΕΔΥ

     Ο Πρόεδρος                                                      Ο  Γραμματέας

Βαζούρας Σπυρίδων                                          Νικόλαος Μπούρας

Σχετικά

2 Άποψη για τα “ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ”

  1. Γεωργιος γεωργιου

    Για τις δηλωσεις γεωργιαδη καλλιανου και για τις απειλες που εχει εκτοξευσει η κυρια υπουργος παιδειας για τις απουσιες τους λεω και στους τρεις να κοιταξουν τις δηλωσεις της βουλευτου επικρστειας και τεως υπουργου κας μαριετας γιαννακου κουτσικου.συγχαρητηρισ κα υπουργε.αυτα να τα δει ο κυριος προεδρος της κυβερνησης που δεν τους διωχνει και απο την κυβερνηση και αμεση διαγραφη απο το κομμα.

  2. Γεωργιος γεωργιου

    Την ηγεσια του υπουργειου παιδειας να αναλαβει η πρωην υπουργος κα μαριετα γιαννακου που ειναι και γνωστης των θεματων του υπουργειου.γεωργιος γεωργιου νεα δημοκρατια.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα