Χαλβατζής:Ο Δήμαρχος Θηβαίων αγνόησε την αρνητική απόφαση του Δ.Σ. για τις ανεμογεννήτριες στον Ελικώνα-Σοβαρή πειθαρχική παράβαση καθήκοντος

Δήλωση – Καταγγελία

Θήβα 5/11/2020

Γιατί Κε Δήμαρχε ;

Η σημερινή παρέμβαση του Δημάρχου Θήβας κ. Γ. Αναστασίου στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας, υπέρ της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στην θέση «ΖΑΓΑΡΑΣ» των Δήμων Θηβαίων και Αλιάρτου-Θεσπιέων της εταιρείας «ΚΑΔΜΕΙΟΣ ΑΝΕΜΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε.», σε αντίθεση με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, το οποίο αποφάσισε με αρνητικές ψήφους 18 έναντι 13 θετικών την απόρριψη της πρότασης Ποιότητας Ζωής του Δήμου Θηβαίων για σύμφωνη γνώμη στην εν λόγω εγκατάσταση, συνιστά “ σοβαρή πειθαρχική παράβαση καθήκοντος” όπως ρητά ορίζεται από το συνδυασμό των άρθρων 86 παρ. 1β του ΚΔΚ ν. 3463/06 και άρθρο 58 παρ. 1β του ν. 3852/08 (Καλλικράτης), όπου σαφώς αναφέρεται ότι :

 “ Εκτελεί τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου, της οικονομικής και της επιτροπής ποιότητας ζωής. H μη εκτέλεση των αποφάσεων αυτών συνιστά σοβαρή πειθαρχική παράβαση καθήκοντος ”.

Ως μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου Θήβας ΚΑΤΑΓΓΕΛΩ την πράξη του Δημάρχου και εκφράζω την έντονη διαφωνία μου, διότι  με την ενέργειά του αυτή :

1. Ακυρώνει στην πράξη το θεσμικό όργανο, τις αποφάσεις του οποίου υποχρεούται να εκτελεί.

2. Τραυματίζει την αξιοπιστία του θεσμού, τον οποίον όλοι καλούμαστε να υπηρετούμε με ήθος και εντιμότητα ως εκπρόσωποι των Δημοτών μας, οι οποίοι είναι και οι τελικοί κριτές των πράξεων μας.

Ειλικρινά  Κε Δήμαρχε δεν μπορώ να κατανοήσω και να δικαιολογήσω τα κίνητρα αυτής της πρωτοβουλίας σας.

Σταμάτης Η. Χαλβατζής

         Δημοτικός Σύμβουλος Θήβας

Σχετικά

2 Άποψη για τα “Χαλβατζής:Ο Δήμαρχος Θηβαίων αγνόησε την αρνητική απόφαση του Δ.Σ. για τις ανεμογεννήτριες στον Ελικώνα-Σοβαρή πειθαρχική παράβαση καθήκοντος”

  1. Γεωργιος γεωργιου

    Καμια ανεμογεννητρισ στον ελικωνα παρτε τους κηνυγι κανεις ναμην πατησει στα χωρια ουτε βουλευτεε ουτε δημαρχοι ουτε περιφεριαρχης κηνυγηστε τους κραξιμο φουλ.αυτη την γλωσσα καταλαβαινουν κυνηγι και κραξιμο.διωχτε τους απο τα χωρια θεωρουνται ανεπιθυμιτοι πλεον.

  2. Γεωργιος γεωργιου

    Καμια ψηφος στις εκλογες οταν ερθουν σε αυτους τους κυριους.να εξαφανιστουν οποιος τα εβαλε με τον λαο θα πληρωθει αναλογως.ανεπιθυμητοι.οι προεδροι ολων των κοινοτητων να συγκαλεσουν τα τοπικα συμβουλια και να τους χαρακτηρισουν ανεπιθυμιτους τελεια και παυλα.να τελειωνουμε καποτε με αυτους τους κυριους.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα