«Εξαιρετικά σπάνιο» μήνυμα περιστεριού ηλικίας 100 ετών βρέθηκε στη Γαλλία

Η μικροσκοπική κάψουλα βρέθηκε στην πόλη Ίνγκελχαϊμ φαίνεται πως είχε σταλεί από έναν στρατιώτη κατά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Μπροστά σε ένα απροσδόκητο εύρημα βρέθηκε ένα ζευγάρι που είχε βγει για μια βόλτα στην ανατολική Γαλλία: μία μικροσκοπική κάψουλα που μετέφερε το μήνυμα ενός Πρώσου στρατιώτη μέσω ταχυδρομικού περιστεριού.

Το μήνυμα του στρατιώτη, σταλμένο πάνω από έναν αιώνα πριν, είχε αφετηρία την πόλη Ίνγκελχαϊμ, ήταν γραμμένο στα γερμανικά και περιλάμβανε λεπτομέρειες για στρατιωτικά γυμνάσια με αποδέκτη προφανώς κάποιον ανώτερο αξιωματούχο, σύμφωνα με την Ντομινίκ Ζαρντί, έφορο στο μουσείο ιστορίας στην πόλη Ορμπέ της ανατολικής Γαλλίας, μεταδίδει η βρετανική Guardian.

Η αναγραφόμενη ημερομηνία στο μήνυμα είναι η 16η Ιουλίου, ενώ η χρονιά δεν είναι ευδιάκριτη με αποτέλεσμα να μοιάζει μεταξύ του 1916 και του 1910. Ο πρώτος παγκόσμιος πόλεμος έλαβε χώρα από το 1914 ως το 1918.

Το μήνυμα γράφει: «Η διμοιρία Ποτχόφ δέχεται πυρ καθώς φτάνει το δυτικό σύνορο, παίρνει φωτιά και υποχωρεί μετά από λίγο».

Στο Φέχτβαλτ η μισή διμοιρία απενεργοποιήθηκε. Η διμοιρία υποχωρεί με βαριές απώλειες».

Εκείνο το διάστημα, το Ίνγκελχαϊμ –τώρα τμήμα της Γαλλίας- ανήκε στη Γερμανία.

Το ζευγάρι που βρήκε το σπάνιο μήνυμα το παρέδωσε στο πλησιέστερο μουσείο, εκείνο στην πόλη Ορμπέ, που είναι αφιερωμένο σε μία από τις πλέον πολύνεκρες μάχες του πρώτου παγκοσμίου πολέμου.

Το υπεραιωνόβιο μήνυμα αποτελεί πλέον μέρος της μόνιμης συλλογής του μουσείου.

Σχετικά