Μουλκιώτης:Ποιος είναι ο προγραμματισμός έργων του δικτύου διανομής φυσικού αερίου στις πόλεις και τα χωριά στην Βοιωτία;

Με κοινοβουλευτική παρέμβαση προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας, ο βουλευτής Βοιωτίας, Γιώργος Μουλκιώτηςκαι ο υπεύθυνος ΚΤΕ Περιβάλλοντος και Ενέργειας του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Αρβανιτίδηςφέρνουν στη Βουλή το ζήτημα του προγραμματισμού έργων του δικτύου διανομής φυσικού αερίου στην Βοιωτία. 

Στην ερώτησή τους, οι βουλευτής τονίζουν ότι, όπως προκύπτει από  δημοσιεύματα, αρχίζει η υλοποίηση υποδομών του φυσικού αερίου, σύμφωνα το Πρόγραμμα Ανάπτυξης 2020-2024 της Δημόσιας Επιχείρησης Δικτύων Διανομής Αερίου (ΔΕΔΑ).   Για την Στερεά Ελλάδα, η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας ενέκρινε τα τεύχη δημοπράτησης και τη διαδικασία με την οποία θα προκηρυχθούν τα έργα στις πόλεις της Θήβας και στη συνέχεια της Λιβαδειάς, ενώ προβλέπεται και η επέκταση των συνδέσεων βιομηχανικών καταναλωτών στη βιομηχανική περιοχή των Οινοφύτων. 

Επισημαίνουν ότι δεν έχει γίνει ακόμα επισήμως γνωστό, ποιές θα είναι οι πόλεις και τα χωριά, που θα συνδεθούν στη συνέχεια με το δίκτυο διανομής φυσικού αερίου στην Π.Ε. Βοιωτίας.

Κατόπιν αυτών, οι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής ζητούν από τον αρμόδιο υπουργό να απαντήσει και  διευκρινίσει, εάν και πότε θα υπάρξει σύνδεση με τον αγωγό φυσικού αερίου, εκτός των πόλεων της Λιβαδειάς και των Θηβών, των λοιπών πόλεων – εδρών των Δήμων και χωριών της Π.Ε. Βοιωτίας και με ποιό σχετικό προγραμματισμό και χρονοδιάγραμμα. 

Σχετικά