Μητσοτάκης: Αναστολή πλειστηριασμών και οικονομική ενίσχυση των πιο αδύναμων νοικοκυριών

Πολλές ειδήσεις έβγαλε η τριτολογία του πρωθυπουργού στην Βουλή. Ο κ. Μητσοτάκης προανήγγειλε μαζικά έξυπνα τεστ σε μαθητές γυμνασίων και λυκείων για να ανοίξουν τα σχολεία τέλος Νοεμβρίου. Επίσης ρύθμιση για την αναστολή πλειστηριασμών και ενίσχυση των αδύναμων νοικοκυριών.

Επτά ώρες κράτησε η μαραθώνια συζήτηση στην Βουλή την οποία προκάλεσε ο πρωθυπουργός για να ενημερώσει το Σώμα για τον κορονοϊό και την πανδημία που έχει χτυπήσει την χώρα μας.

Την συζήτηση έκλεισε ο πρωθυπουργός με την τριτολογία του η οποία έβγαλε ειδήσεις.

«Ειδικά στο ζήτημα της Θεσσαλονίκης πιστεύω εάν όλοι γυρίζαμε το ρόλοι του χρόνου πίσω θα παίρναμε νωρίτερα δραστικά μέτρα. Το λέω ξεκάθαρα. Η ευθύνη βαρύνει πρωτίστως την κυβέρνηση και κατόπιν τους τοπικούς άρχοντες. Η ταχύτητα αύξησης των κρουσμάτων μας επιτρέπει να πούμε πως πέσαμε έξω, κυβέρνηση, ειδικοί και επιδημιολόγοι», επισήμανε ο πρωθυπουργός κλείνοντας τη συζήτηση στην Ολομέλεια σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών σχετικά με την πολιτική αντιμετώπισης της πανδημίας.

«Τώρα θέλω να διαβεβαιώσω πως γίνεται ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν» τόνισε και προσέθεσε: «Το Διαβαλκανικό έχει ήδη μπει στην εφημερία. Δεν θα πρέπει να υπάρχει κρεβάτι, που να μην αξιοποιηθεί και αυτό γίνεται. Θα πρέπει και εσείς να αναγνωρίσετε πως εάν είχαμε προχωρήσει σε επίταξη τότε που τη ζητούσατε θα είχαμε σπαταλήσει πόρους, χωρίς να έχουμε χρησιμοποιήσει. Εμείς ακολουθούμε το μοντέλο να χρησιμοποιούμε κλίνες του ιδιωτικού τομέα, όταν το χρειαζόμαστε».

Για την αναστολή πλειστηριασμών είπε ότι θα υπάρξει με ρύθμιση που θα έρθει στην Βουλή.

Προανήγγειλε έξυπνα στοχευμένα τεστ σε μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου την μεθεπόμενη εβδομάδα για να διαπιστωθεί πόσο εύκολο θα είναι το άνοιγμα των σχολείων. «Μπορούμε να ανοίξουμε τα σχολεία στα τέλη Νοεμβρίου. Έχουμε τα εργαλεία και τα κατάλληλα μοντέλα», είπε χαρακτηριστικά.

Είπε ακόμα ότι ήδη έχουμε δώσει πάνω από 40.000 tablet και laptop στα σχολεία και ο προγραμματισμός είναι να φτάσουμε τις 90.000 τον Φεβρουάριο του 2021. «Θα ζητήσω από το Υπουργείο Παιδείας εάν γίνεται να επισπευσθεί» είπε.

Επίσης, είπε ότι θα υπάρξει οικονομική ενίσχυση των πιο αδύναμων νοικοκυριών τα Χριστούγεννα. «Το πώς, πόσα χρήματα και πώς θα τα δώσουμε θα τα αξιολογήσει το Υπουργείο Οικονομικών. Εφ όσον υπάρχει η ταμειακή δυνατότητα, η κυβέρνηση θα δώσει απτή στήριξη στους συμπολίτες μας που έχουν περισσότερη ανάγκη», συμπλήρωσε.

Ο πρωθυπουργός ζήτησε από τα κόμματα να υποδείξουν έναν εκπρόσωπο για την επιτροπή εθνικού εμβολιασμού για το εμβόλιο του covid. Είπε ακόμα ότι η αναφορά του για τους θανάτους από την γρίπη είχε στόχο εκείνους που έκλειναν το μάτι στο αντιεμβολιαστικό κίνημα.

Ο κ. Μητσοτάκης κλείνοντας ζήτησε για ακόμα μια φορά να περιοριστούν οι περιττές μετακινήσεις. Έχω ζητήσει από το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας να υπάρχουν αυξημένοι έλεγχοι για την χρήση μάσκας αλλά και για την τηλεργασία.

Ο πρωθυπουργός κλείνοντας είπε ότι «το εμβόλιο θα έρθει και όταν θα έρθει θα αφήσουμε πίσω μας αυτή την περιπέτεια. Για να γίνει αυτό πρέπει να αντέξουμε λίγους μήνες ακόμα.

Όσοι είπαν ότι δεν μπορούμε να ανοίγουμε και να κλείνουμε τους καλώ να καταθέσουν τις προτάσεις τους. Δεν θα κουραστώ να το λέω ότι υπήρξε εφησυχασμός από όλους και ενδεχομένως και από την κυβέρνηση. Να μην ξανακάνουμε το ίδιο λάθος ενόψει Χριστουγέννων. Θα πρέπει να περάσουμε Χριστούγεννα μόνο με τις οικογένειές μας».

Σχετικά

Μία άποψη για το “Μητσοτάκης: Αναστολή πλειστηριασμών και οικονομική ενίσχυση των πιο αδύναμων νοικοκυριών”

  1. Γεωργιος γεωργιου

    Να αφησει τα εξυπνα τεστ ο κος πρωθυπουργος.δεν προκειται να λειτουγησει τιποτα πριν το νεο ετος.οπως το καλοκαιρι τα ανοιξαν ολα κουτουρου χωρις νοημα τι κερδισαν τιποτα μηδεν εις το πηλικον.λογκ νταουν αλλιως θα θρηνησουμε παρα πολυ.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα