Ένας χρόνος από το ταξίδι του Παναγιώτη-Ραφαήλ στην Αμερική – Δυναμώνει μέρα με τη μέρα (Photo)

Ένας χρόνος έχει περάσει από τότε που ο Παναγιώτης-Ραφαήλ Γλωσσιώτης και η οικογένειά του έφταναν στη Βοστώνη προκειμένου να υποβληθεί στη γονιδιακή θεραπεία Zolgensma, για την αντιμετώπιση της νωτιαίας μυϊκής ατροφίας (SMA) τύπου Ι από την οποία έπασχε.

Το ταξίδι του μικρού Παναγιώτη- Ραφαήλ είχε απασχολήσει έντονα την κοινή γνώμη αφού έπρεπε να ξεπεραστούν πολλές γραφειοκρατικές και οικονομικές δυσκολίες για να μπορέσει να πραγματοποιηθεί.

Όπως αναφέρει σε σχετικό ρεπορτάζ του το cretapost, o μικρός ήρωας που συγκίνησε ολόκληρη την Ελλάδα με τη σκληρή μάχη που έδωσε με την αρρώστια του, απολαμβάνει πλέον τη ζωή, όπως θα έπρεπε να κάνει κάθε παιδί στην ηλικία του.

Το πολυπόθητο ταξίδι στην Αμερική πραγματοποιήθηκε έναν χρόνο πριν , με τους γονείς του μικρού αγοριού να μη ξεχνούν την αγάπη του κόσμου, που έκανε πραγματικότητα το όνειρο το δικό τους, βλέποντας σήμερα την υγεία του μικρού αγοριού να βελτιώνεται συνεχώς.

Οι γονείς του στη σελίδα «Γίνε ο ήρωας του Παναγιώτη-Ραφαήλ»:

«Πέρυσι τέτοια μέρα φτάναμε στην Αμερική χάρη στην αγάπη σας. Ο μικρός μας Παναγιώτης Ραφαήλ συνεχίζει να δυναμώνει. Ένα χρόνο μετά τα αποτελέσματα είναι εμφανή. Κάθε μέρα προσπαθεί με σκληρή δουλειά και φυσικοθεραπείες αλλά το χαμόγελο δεν φεύγει από τα χείλη του. Σας ευχαριστούμε για ακόμα μια φορά, αυτή η πρόοδος οφείλεται σε σας. Να είστε όλοι καλά και να προσέχετε τον εαυτό σας και τους αγαπημένους σας!!, αναφέρουν οι γονείς του μικρού μαχητή«.

Όσον αφορά στην πορεία της υγείας του, ο πατέρας του είχε πει το προηγούμενο διάστημα πως «ο μικρός έλαβε τη θεραπεία έχουμε δει μεγάλη βελτίωση κυρίως στο αναπνευστικό κομμάτι που εκεί υστερούσαμε περισσότερο, και έχουμε μέλλον μπροστά μας».

Επίσης δεν ξεχνούν, σε κάθε ευκαιρία, να ευχαριστούν τον κόσμο χωρίς τη βοήθεια του οποίου, δεν θα είχε γίνει τίποτα απ΄ όλα αυτά. «Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας. Έχουμε όμως την υπομονή να τον διανύσουμε με αισιοδοξία και ελπίδα. Και αυτό χάρη σε εσάς. Κάθε καινούρια κατάκτηση του Παναγιώτη Ραφαήλ μας θυμίζει πως όλοι μαζί κάναμε το αδύνατο δυνατό«, λένε χαρακτηριστικά.

Σχετικά