ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΙΜΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗ Τ.Ε. ΕΥΒΟΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ & ΤΟ Τ.Σ. ΕΥΒΟΙΑΣ ΤΗΣ ΚΝΕ Η 47η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ

Συγκροτημένα, τηρώντας τις απαραίτητες αποστάσεις και με μάσκες που δε γίνονται «φίμωτρα», τίμησαν σήμερα 17 Νοέμβρη στο Μνημείο της Εθνικής Αντίστασης στην παραλία Χαλκίδας, την 47η επέτειος από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Οι διαδηλωτές κρατώντας πανό του ΚΚΕ και της ΚΝΕ που έγραφε «Τιμάμε το Νοέμβρη στο δρόμο του αγώνα- Διεκδικούμε τα δικαιώματά μας σε ζωή- υγεία- δουλειά», τίμησαν τους αγώνες του λαού και της νεολαίας, δίνοντας υπόσχεση για τη συνέχισή τους. Φωνάζοντας συνθήματα «Το Πολυτεχνείο ζει, έξω το ΝΑΤΟ και οι Αμερικανοί», «Η τρομοκρατία δε θα περάσει, του λαού η πάλη θα τη σπάσει», «Δώστε λεφτά για την υγεία και όχι για του ΝΑΤΟ τα σφαγεία», έδωσαν το μήνυμα ότι οι αγώνες ούτε αναβάλλονται, ούτε απαγορεύονται.

Από το μικρόφωνο της συγκέντρωσης καταγγέλθηκε το όργιο του κυβερνητικού αυταρχισμού, της αστυνομικής βίας και καταστολής που εξελίχθηκε το μεσημέρι στην Αθήνα. Καταγγέλθηκε το γεγονός ότι απέναντι σε μια συγκέντρωση που τηρούσε υποδειγματικά τα μέτρα προστασίας της υγείας, η κυβέρνηση και η αστυνομία απάντησαν με αναίτιες και απρόκλητες επιθέσεις, προπηλακισμούς βουλευτών και στελεχών του ΚΚΕ, του ίδιου του Γενικού Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος, καθώς και οι δεκάδες προσαγωγές και τραυματισμοί διαδηλωτών. Σημειώθηκε ότι η κυβέρνηση έχει ιστορικές και εγκληματικές ευθύνες, ενώ αποδείχθηκε περίτρανα ότι η προστασία από την πανδημία ήταν μόνο το πρόσχημα, αφού οι πρώτοι που αγνόησαν προκλητικά τα μέτρα προστασίας ήταν η κυβέρνηση, το κράτος και οι κατασταλτικοί μηχανισμοί. Αναφέρθηκε χαρακτηριστικά ότι τέθηκε σε καραντίνα λόγω κορονοϊού διμοιρία της Αστυνομίας η οποία ξεκίνησε από τη Φθιώτιδα για να συμμετάσχει στα μέτρα καταστολής και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού προς την Αθήνα, επέστρεψε πίσω καθώς ενημερώθηκε πως ένας αστυνομικός είχε έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού.

Στη συμβολική συγκέντρωση σημειώθηκε ότι ο στόχος της κυβέρνησης είναι πλέον προφανής και στον πιο δύσπιστο. Θέλει, πίσω από το σκηνικό σύγκρουσης που στήνει, να κρύψει τις ευθύνες της για την κατάρρευση του δημόσιου συστήματος υγείας και για την έλλειψη των αναγκαίων μέτρων, που στοιχίζουν καθημερινά σε χιλιάδες κρούσματα και δεκάδες θανάτους. Ήθελε, επίσης, με πρόσχημα την πανδημία να ξεμπερδέψει με το αγωνιστικό και εξεγερτικό μήνυμα του Πολυτεχνείου. Όμως έφαγε τα μούτρα της! Και εδώ στη Χαλκίδα και στην Αθήνα που η συγκέντρωση έξω από την αμερικάνικη πρεσβεία πραγματοποιήθηκε, και σε πολλές πόλεις της χώρας που γιορτάστηκε η επέτειος με υποδειγματική τήρηση όλων των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας.

Η συγκέντρωση ολοκληρώθηκε με τους διαδηλωτές να απαιτούν να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι προσαχθέντες στην Αθήνα, ενώ κατατέθηκαν στο Μνημείο λουλούδια εκ μέρους του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.

Μέχρι και αυτή την ώρα τραγούδια για τον ηρωικό ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου ακούγονται από μεγάφωνα από τα γραφεία του ΚΚΕ, ενώ σε πολλά σημεία η πόλη της Χαλκίδας έχει στολιστεί με πανό και αφίσες του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.

                                                                                                      Τομεακή Επιτροπή Εύβοιας του ΚΚΕ

Σχετικά