Απάντηση Ντασιώτη στην αντιπολίτευση:Έτσι είναι…αν έτσι νομίζετε

ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ.. ΑΝ ΕΤΣΙ ΝΟΜΙΖΕΤΕ

Διευκρινίζοντας ανακρίβειες  που εκθέτει στο δελτίο τύπου ο επικεφαλής της Παράταξης «ΠΡΩΤΑ Ο ΔΗΜΟΤΗΣ» και διορθώνοντας ελλιπείς  πληροφορίες που αδικαιολόγητα  έχει, επισημαίνουμε τα παρακάτω.

1.      Ουδέποτε κατατέθηκε νομίμως η σύμφωνη με το άρθρο 11 του Ν.4623/2019, ΕΝΑΛΑΚΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ προς το Δημοτικό Συμβούλιο που θα διεξαγόταν την Τρίτη 17-11-2020 και ώρα 18.00 «δια περιφοράς», διότι δεν συνοδευόταν από  την απαιτούμενη ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ. Η εισήγηση του επικεφαλής της Παράταξης κατατέθηκε με ηλεκτρονικό μήνυμα στις 14.33 μμ ,δηλαδή περίπου τρεις (3) ώρες πριν τη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ,προς την Οικονομική Υπηρεσία προκειμένου να ΛΑΒΕΙ την απαιτούμενη ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ για να καταθέσει την πρότασή του στο Συμβούλιο. Αυτό δεν αποτελεί σεβασμό προς υπαλλήλους, που πέραν του ελάχιστου χρόνου που απέμεινε έως τη συνεδρίαση του Συμβουλίου, του ήταν γνωστό ότι απουσίαζαν  με άδεια.

2.      Ποτέ δεν ζητήθηκε από την παράταξη αυτή εγγράφως η ΑΝΑΒΟΛΗ του θέματος, λόγω μη αρτιότητας της πρότασης τους, απεναντίας ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου την απέστειλε σε  όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους και στον ίδιο, με την ενημέρωση ότι δεν συνοδεύεται από την απαιτούμενη αιτιολογική έκθεση. Εάν η νομιμότητα στη φρασεολογία της εν λόγω παράταξης συμπίπτει με τη λέξη εκβιασμός, ας κριθεί.

3.      Η αποχή της Παράταξης από την Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, σαφέστατα έγινε κατόπιν «γραμμής», όπως από τους ίδιους τους συμβούλους της ομολογείται και είναι ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΕΠΙΛΟΓΗ παρακώλυσης της λειτουργίας του Δήμου, διότι είναι γνωστό σε όλους ότι απαιτείται η συμμετοχή τους για την επίτευξη της απαρτίας των 2/3 δηλαδή 18 Συμβούλων. Αν επιθυμούσαν την λειτουργία του Δήμου, θα μπορούσαν να απέχουν από το συγκεκριμένο θέμα.

4.      Ο έμπειρος  επικεφαλής της παράταξης και επί οκτώ χρόνια Διοικητικός και Οικονομικός Αντιδήμαρχος οφείλει να γνωρίζει ότι το Τεχνικό Πρόγραμμα ,για το οποίο μας εγκαλεί ότι δεν το έχουμε φέρει στο Συμβούλιο προς ψήφιση, ΕΠΕΤΑΙ των αποφάσεων για τα τέλη και προηγείται της ψήφισης του Προϋπολογισμού .Ως εκ τούτου η κατάσταση που δημιούργησε με την αναβολή του Συμβουλίου και τη μη λήψη απόφασης για τα τέλη, εμποδίζει την  ψήφιση του Τεχνικού Προγράμματος και τελικά του Προϋπολογισμού, εγκυμονώντας κινδύνους για τη λειτουργεία του Δήμου.

5.      Απορία προκαλεί η άγνοια του έμπειρου επικεφαλής της αντιπολιτευόμενης παράταξης ότι το πρόγραμμα «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ», εξολοκλήρου χρηματοδοτούμενο από Εθνικούς πόρους, είναι εγγεγραμμένο στον Προϋπολογισμό της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου (ΔΗΚΕΑΛ), έως τον μήνα ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ, σύμφωνα με τις οδηγίες, διότι με Πανελλαδική προκήρυξη  των θέσεων, όπως και έγινε, θα εντασσόταν στο Οργανόγραμμα των Δήμων. Ο διαγωνισμός έγινε από το ΑΣΕΠ, χωρίς ωστόσο να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία προσλήψεων για όλη τη Χώρα. Ως εκ τούτου δεν υπάρχει ροή στη χρηματοδότηση του προγράμματος (μισθοδοσία κτλ) και αυτός ακριβώς είναι ο λόγος που ο Δήμος μας  με συνεχείς αναμορφώσεις που τις ΨΗΦΙΖΕΙ και ο ίδιος στην Οικονομική Επιτροπή, με δυσκολία, στηρίζει τη μισθοδοσία  των υπαλλήλων από τον Δημοτικό Προϋπολογισμό . Εξάλλου είναι αδιανόητη η άγνοια του επικεφαλής της Αντιπολίτευσης, δεδομένου ότι στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΗΚΕΑΛ συμμετέχει ανελλιπώς και Δημοτικός Σύμβουλος της Παράταξής του.

6.      Τέλος, η εξωστρέφεια, το καλό όνομα του Δήμου, οι καλές πρακτικές για τις οποίες διακρίθηκε, η 7η θέση στην αποτελεσματικότητα μεταξύ των Δήμων της Χώρας, πιστώνεται σε μια Δημοτική Αρχή η οποία δεν υπήρξε ποτέ ακέφαλη και συντελεστές της είναι όλοι όσοι εργάστηκαν για αυτή, υπάλληλοι ,συνεργάτες και Αιρετοί.

Η σημερινή Δημοτική Αρχή έχει τεράστιο φόρτο εργασίας εκτελώντας σημαντικά έργα σε όλο το Δήμο, με υποστελεχωμένες υπηρεσίες και με τους Δημότες ανήσυχους εν μέσω πανδημίας την οποία, στο πλαίσιο της ευθύνης της ,την αντιμετωπίζει με επιτυχία και δεν περισσεύει χρόνος να ακολουθήσει την παρελκυστική πολιτική της αντιπολίτευσης ,η οποία τον διαθέτει.

ΤΗΡΟΥΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ. ΜΕΝΟΥΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ!!!!

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ ΘΕΣΠΙΕΩΝ

ΝΤΑΣΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Σχετικά