Αγόριανη – Το απόλυτο αλπικό όνειρο στον Παρνασσό-BINTEO

Ο Επτάλοφος ή Αγόριανη είναι χωριό του νομού Φωκίδας και ανήκει στο Δήμο Δελφών.

Η Αγόριανη, μέσα στο ελατοσκέπαστο τοπίο του Παρνασσού, δημιουργεί το απόλυτο αλπικό σκηνικό και αναδεικνύεται ολοένα και πιο δυναµικά σε top χειµερινό προορισµό!

Σε απόσταση μόλις 25 χλµ. από την Αράχωβα και µε εύκολη πρόσβαση στο Χιονοδροµικό Κέντρο του Παρνασσού, η Αγόριανη (Επτάλοφος όπως ονομάζεται επισήµως) στο δυτικό τμήμα του ορεινού όγκου εκπλήσσει ευχάριστα τους ανυποψίαστους επισκέπτες µε το χιονοσκέπαστο τοπίο της πνιγµένο στα έλατα!

Και καθώς θα σπεύσετε στα ενδότερά της, ξεκινώντας από την κεντρική πλατεία του χωριού, πάρτε το πέτρινο πλακόστρωτο µονοπάτι και συναντήστε τον υπέροχο καταρράκτη της Αγόριανης που µε τα γάργαρα νερά του, που κυλούν ασταμάτητα, δίνει µια ξεχωριστή νότα στο χωριό και αποτελεί must σημείο κατά την επίσκεψή σας.

Είναι χτισμένη σε υψόμετρο 850 εως 940 μέτρων στις βορειοανατολικές πλαγιές του Παρνασσού.

Ο πληθυσμός της σύμφωνα με την απογραφή του 2011 είναι 461 κάτοικοι.

Ευχαριστούμε τον Nikos Ps για το όμορφο βίντεο που μας έστειλε.

Σχετικά

Μία άποψη για το “Αγόριανη – Το απόλυτο αλπικό όνειρο στον Παρνασσό-BINTEO”

  1. Γεωργιος γεωργιου

    Το ομορφοτερο μερος της ελλαδας η αγοριανη εχω να παω τρια χρονια.ελπιζω μια γιαγια που ειχαν τα παιδια της ταβερνα στην πλατεια να ζει.πολλοι καλοι ανθρωποι.ευχομαι να ειναι καλα και ο αετος της ρουμελης ανδρεας τσαουσης.καλες γιορτες με υγεια.γεωργιος γεωργιου λεονταρι θηβων.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα