Την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου ξεκινούν οι εμβολιασμοί στα Νοσοκομεία Λιβαδειάς-Θήβας- Κριτική ΣΥΡΙΖΑ για την αναβολή

Στις 8 και όχι στις 4 Ιανουαρίου θα ξεκινήσουν τελικά οι εμβολιασμοί των υγειονομικών στα νοσοκομεία Λιβαδειάς και Θήβας, σύμφωνα με τον προγραμματισμό του υπουργείου Υγείας. Αναπάντητο παραμένει το ερώτημα της 4ήμερης αυτής αλλαγής καθώς οι εργαζόμενοι, που είχαν δηλώσει ότι επιθυμούν να εμβολιαστούν, αρχικά είχαν ειδοποιηθεί για αύριο Δευτέρα και στη συνέχεια για την αναβολή.

Το θέμα με τις αναβολές των εμβολιασμών έχει πάρει πανελλαδικές διαστάσεις ωστόσο το υπουργείο υγείας διαβεβαιώνει ότι δεν υπάρχουν αναβολές και ο προγραμματισμός για τον εμβολιασμό των υγειονομικών  συνεχίζεται κανονικά.

Στη Βοιωτία ανακοίνωση εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ , την οποία συνυπογράφει και η Βουλευτής, Γιώτα Πούλου, ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση για την αναβολή των προγραμματισμένων εμβολιασμών στα νοσοκομεία της Βοιωτίας, της Λιβαδειάς και της Θήβας, υπογραμμίζοντας πως «τα νοσοκομεία είχαν ειδοποιηθεί και ήταν έτοιμα να παραλάβουν τα εμβόλια.»

Αναλυτικά η ανακοίνωση:         

«Αργά το μεσημέρι, προχθές (31/12), ειδοποιήθηκαν τα Νοσοκομεία του νομού, ότι αναβάλλονται οι προγραμματισμένοι εμβολιασμοί για τη Δευτέρα και για όλη την εβδομάδα, παρόλο που όλα ήταν έτοιμα και υπήρχε πρόγραμμα με τους 120 υγειονομικούς που είχαν εκδηλώσει εγγράφως την επιθυμία να εμβολιαστούν. Μάλιστα τα νοσοκομεία είχαν ειδοποιηθεί και ήταν έτοιμα να παραλάβουν τα εμβόλια.

Η αναβολή έρχεται δυο μόλις μέρες μετά το σκάνδαλο με τους «κατά προτεραιότητα» εμβολιασμούς «κυβερνητικών παραγόντων».

Μετά και από αυτή την εξέλιξη, ο Διοικητής των Νοσοκομείων της Λιβαδειάς και Θήβας πρέπει άμεσα να απαντήσει:

•Ποιος είναι ο λόγος για τις αιφνιδιαστικές ακυρώσεις;

•Πότε ακριβώς θα πραγματοποιηθεί ο εμβολιασμός του υγειονομικού προσωπικού των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας;

•Πότε ακριβώς και με ποιο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα θα γίνει ο εμβολιασμός των υγειονομικών του ευρύτερου ιδιωτικού τομέα και των εργαζομένων σε δομές φροντίδας ηλικιωμένων κ.λ.π;

•Υπήρξε ζήτημα με τη διαθεσιμότητα των εμβολίων;

Και σαν να μην έφτανε η αναβολή των εμβολιασμών, από 3/1 έρχεται νέο πιο σκληρό lockdown.

Μέσα στον πανικό της η κυβέρνηση αντιμετωπίζει την κοινωνία ως διακόπτη που ανοιγοκλείνει, χωρίς κανένα σχέδιο. Αρνείται την ενίσχυση του ΕΣΥ, τα μαζικά δωρεάν τεστ για τους πολίτες, την απαραίτητη επίταξη ιδιωτικών κλινικών.

Συνεχίζει να μην λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους εργασίας.

Προγραμματίζει άνοιγμα των σχολείων πάλι, αγνοώντας τους ειδικούς, χωρίς τα απαραίτητα μέτρα και τεστ για την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών.

Το μόνο που κάνει είναι να κατηγορεί τους πολίτες για τη δική της αποτυχία.

Δυστυχώς όμως, περιοριστικά μέτρα χωρίς σχέδιο, χωρίς ενίσχυση του συστήματος υγείας και χωρίς οικονομική ενίσχυση της κοινωνίας είναι καταδικασμένα να αποτύχουν.

Η κοινωνία δεν αντέχει άλλο τις παλινωδίες του κ. Μητσοτάκη»

siriosfm.gr

Σχετικά