Απρόσμενη συνάντηση Λειβαδίτη μαθητή με την ακριβοθώρητη αγριόγατα στην Κωπαΐδα-ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ

Αυτές τις όμορφες και σπάνιες φωτογραφίες έστειλε στο permissos.gr,ο 17χρονος μαθητής από τη Λιβαδειά, Κωνσταντίνος Κούκος.

 Τον ευχαριστούμε πάρα πολύ!!!

Μία αγριόγατα(Felis silvestris)  είχε  την τύχη να συναντήσει και να φωτογραφήσει πρόσφατα ο ερασιτέχνης φωτογράφος και μαθητής του 1ου ΕΠΑΛ Λιβαδειάς Κωνσταντίνος Κούκος στον κάμπο της Κωπαΐδας. 

Οι αγριόγατες είναι ένα είδος που είναι αρκετά δύσκολο να τις δει κανείς, καθώς είναι μοναχικά ζώα και αποφεύγουν τον άνθρωπο.

Φωτογραφίες αγριόγατας σε φυσικό περιβάλλον είναι σπάνιες και μοναδικές. 

Λίγα λόγια για τον ταλαντούχο φωτογράφο.

Ονομάζομαι Κωνσταντίνος Κούκος και είμαι απο την Λιβαδειά .

Ειμαι 17 χρονών και μαθητής της Γ Λυκείου του 1ου ΕΠΑΛ Λιβαδειάς και ερασιτέχνης φωτογράφος άγριας φύσης τα τελευταία 5 χρονια. 

Ασχολούμαι με την άγρια πανίδα της περιοχής μας και απώτερος σκοπός μου ειναι να ασχοληθώ επαγγελματικά στο μελλον.

Πριν λιγες μέρες κάνοντας βόλτα στον κάμπο της κωπαίδας για παρατήρηση και φωτογράφιση πτηνών διέκρινα ανάμεσα στα χωράφια κατι που στην αρχή  πίστεψα πως ηταν κάποιο ειδος αρπακτικού αλλα λόγω της μεγάλης απόστασης δεν μπορουσα να διακρίνω σωστά.

Το πλησίασα με παρα πολυ αργό ρυθμό για να μην το τρομάξω και αμέσως διαπίστωσα πως ειναι μια πανέμορφη αρσενική Αγριόγατα ! Ενθουσιάστηκα παρα πολυ ηταν η πρώτη φορά που βλέπω αγριόγατα στην περιοχη μας!

Τοτε σηκώνω την κάμερα μου και μου χάρισε πολυ ωραιες και σπάνιες φωτογραφίες!

Μετα απο περίπου δυο λεπτά έφυγε τρέχοντας μεσα στις καλαμιές οπου και εξαφανίστηκε.

Η αγριόγατα ειναι ενα πολύ ιδιέταιρο ζωο και το μοναδικό άγριο αιλουροειδές στην χώρα μας και δυστυχώς απειλείται απο τον κατεκερματσιμό των δασών μας για την εγκατασταση ανεμογεννητριων…

Ειναι πανέξυπνα ζωα εχουν πολυ καλές αισθήσεις που σε συνδιασμό με την υψηλή νοημοσύνη τους, μπορούν να αντιληφθούν εγκαιρα τους φυσικούς κινδύνους.

Μια από τις πιο εντυπωσιακές λήψεις του Κωνσταντίνου είναι αυτή που η αγριόγατα κοιτάζει κατευθείαν στον φακό, αποκαλύπτοντας το έντονο βλέμμα της.

Η παρουσία του ζώου ευνοεί και τους αγρότες μιας και η διατροφή της αγριόγατας αποτελείται κυριως κατα 80% απο ποντίκια και αρουραίους!

Επίσης η αγριόγατα ειναι δείκτης οτι ο συγκεκριμένος βιότοπος δεν εχει υποστεί μεγάλες και αρνητικές συνέπειες απο τον ανθρωπο!

 Ευχόμαστε στον Κωνσταντίνο,το χόμπι του να το κάνει επάγγελμα.

Σχετικά