Κοντά στα 1.800 τα κρούσματα σήμερα

Μειωμένα σε σχέση με χθες εμφανίζονται τα κρούσματα του κορωνοϊού που έχουν επιβεβαιωθεί το τελευταίο εικοσιτετράωρο – Μεγάλη ανησυχία στους ειδικούς για το γεγονός ότι «σαρώνει» η βρετανική μετάλλαξη που εντοπίζεται πλέον στο 70%- 90% των κρουσμάτων
Μειωμένα σε σχέση με χθες αναμένονται τα σημερινά κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα μς, αφού σύμφωνα με πληροφορίες οι μολύνσεις με covid-19 βρίσκονται σήμερα κοντά στις 1.800, έναντι των 2.219 που ήταν χθες.

Κυριαρχούν οι μεταλλάξεις

Κυριαρχία των μεταλλάξεων έναντι του αρχικού στελέχους, διαπιστώνεται πλέον στην χώρα μας σύμφωνα με τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα.

Το ζήτημα ανέδειξε το πρωί της Παρασκευής, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος ο οποίος μιλώντας για την επιδημιολογική εικόνα στην χώρα, τόνισε πως ένας από τους τρεις λόγους οι οποίοι ευθύνονται για την κατάσταση που αντιμετωπίζουμε και χει φέρει σε οριακή κατάσταση τα νοσοκομεία είναι οι μεταλλάξεις.

Όπως είπε συγκεκριμένα, από τα δεδομένα, που υπάρχουν αυτή την στιγμή, ο πρώτος λόγος είναι ότι φαίνεται πως το 70% των κρουσμάτων στην Αττική είναι από την βρετανική μετάλλαξη.

Ο δεύτερος λόγος για την έξαρση των κρουσμάτων οφείλεται στην κόπωση των πολιτών, είπε ο κ. Δημόπουλος, μια κόπωση που οδηγεί στη μη τήρηση των μέτρων. Και ο τρίτος λόγος για την έξαρση των κρουσμάτων οφείλεται στις καιρικές συνθήκες, καθώς όπως γνωρίζαμε κι από τη γρίπη, τον Φεβρουάριο και τον μισό Μάρτιο είχαμε πάντα τα περισσότερα κρούσματα.

Ο κ. Δημόπουλος παρατήρησε επίσης ότι από την αρχή της πανδημίας το ΕΣΥ έχει ενισχυθεί σημαντικά, αλλά είναι λογικό να λαμβάνονται κι έκτακτα μέτρα όπως αυτά που ανακοινώθηκαν τις τελευταίες ημέρες, λόγω της επιβάρυνσης των επιδημιολογικών δεδομένων. Ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ συμπλήρωσε ότι οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό έχουν φτάσει πλέον στα όρια των αντοχών τους.

Νωρίτερα, σε συνέντευξή του η οποία είχε δημοσιευθεί στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο κ. Δημόπουλος σημείωνε πως ο κορωνοϊός είναι ένας ευπροσάρμοστος εχθρός. Όπως σημείωσε, αναδύονται συνεχώς νέα στελέχη τα οποία και προσδίδουν προσαρμοστικό πλεονέκτημα επιβίωσης του ιού.

Σχετικά