Kοντά στους απεργούς της PIPELIFE η «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΥΘΥΝΗΣ»

Αντιπροσωπεία της «ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΥΘΥΝΗΣ» επισκέφτηκε τους απεργούς της PIPELIFE που δραστηριοποιείται στην περιοχή της Θήβας.

  Με αιφνιδιαστικό τρόπο και χωρίς να ακολουθηθούν οι νόμιμες διαδικασίες η εταιρεία αποφάσισε το κλείσιμο του εργοστασίου στις 31-3-2021 οπότε και θα μείνουν άνεργοι 73 εργαζόμενοι. Το πλήγμα μεγαλώνει αν συνυπολογίσουμε τους δεκάδες επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται δορυφορικά γύρω από την επιχείρηση.

   Στη συνάντησή μας με μέλη της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Θήβας, με το σωματείο εργαζομένων και τους απεργούς  διακρίναμε την οργή και το αδιέξοδο που θα δημιουργηθεί στις οικογένειές τους αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας μιας και είναι ένα ακόμη κομμάτι στο παζλ του κλεισίματος επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στα όρια του δήμου μας.

   Εκ μέρους της δημοτικής μας παράταξης ενημερώσαμε τους εργαζόμενους – απεργούς και το σωματείο τους για την αμέριστη στήριξη στο δίκαιο αγώνα τους  για να κρατήσουν τις θέσεις εργασίας τους. Τόσο με την κατάθεση ψηφίσματος στο Δημοτικό Συμβούλιο όσο και με την φυσική μας παρουσία δίπλα τους θα συνδράμουμε  στις προσπάθειες να μην κλείσει το εργοστάσιο μιας και υπάρχουν μεγάλες παραγγελίες και σχετικές ρήτρες ματαίωσης  από δεκάδες δήμους αλλά και πολλούς ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς .

   Οι υποσχέσεις για επενδύσεις και ανάπτυξη  που υποσχέθηκε η κυβέρνηση αποδεικνύονται  ψεύτικες  και επικίνδυνες. Η πραγματικότητα και οι τρέχουσες εξελίξεις  την διαψεύδουν.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΥΘΥΝΗΣ

Σχετικά