ΔΑΣ:Κρύβεται πίσω από το δάχτυλό του ο Δήμαρχος Λεβαδέων-Σε βαθειά κρίση διοίκησης και αξιών ο Δήμος

Ανακοίνωση της Δυναμικής Αυτοδιοικητικής Συνεργασίας (ΔΑΣ) για τις εξελίξεις στο Δήμο Λεβαδέων 

Η Δυναμική Αυτοδιοικητική Συνεργασία δεν βιάστηκε να τοποθετηθεί για όσα συμβαίνουν στον Δήμο Λεβαδέων γιατί περίμενε τις διορθωτικές ενέργειες του Δημάρχου.

 Αυτές όμως δεν έγιναν μέχρι σήμερα και αντίθετα οι απαντήσεις του, υποτιμούν την νοημοσύνη μας.

 Αν και δεν ξαφνιαστήκαμε από τις εξελίξεις, αφού για εμάς ήταν αναμενόμενες και είχαμε προειδοποιήσει πριν τον δεύτερο γύρο των εκλογών του 2019, η διαχείριση της κατάστασης από τον Δήμαρχο οδηγεί τον Δήμο σε βαθειά κρίση διοίκησης και αξιών.

 Η αποσιώπηση των λόγων της παραίτησης των αντιδημάρχων και η αντικατάστασή τους χωρίς αιτιολογία καθώς και η αποδυνάμωση των υπηρεσιών του Δήμου σε κρίσιμους τομείς (Περιβάλλον, Καθαριότητα και Τεχνικά ‘Εργα), είναι ανησυχητικές εξελίξεις που προκαλούν πολλαπλά ερωτηματικά.

 Βρισκόμαστε αντιμέτωποι για μία ακόμη φορά με τον αντιθεσμικό τρόπο διαχείρισης των προβλημάτων από τον Δήμαρχο, ο οποίος οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες του και να ανακαλέσει τις προσχηματικές εξηγήσεις. 

Τον καλούμε να μην κρύβεται πίσω από το δάχτυλό του, να αφήσει στην άκρη την επικοινωνιακή διαχείριση, να υπηρετήσει το κοινό περί δικαίου αίσθημα, και να βρει το θάρρος να μιλήσει με ειλικρίνεια ώστε να ανταποκριθεί στις προσδοκίες και τον παλμό της κοινωνίας. 

Αναμένουμε στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο να δεσμευτεί ότι θα αντιμετωπίσει με διαφάνεια και δεοντολογικές αρχές την κρίση που έχει ήδη προκύψει αλλά και άλλες, ανάλογες περιπτώσεις στο μέλλον.

 Με αυτόν τον τρόπο θα προφυλάξει την αξιοπρέπεια των συμβούλων της παράταξής του και όλου του Δημοτικού Συμβουλίου

Σχετικά