Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ επ.Λιβαδειάς:”Νέα φάμπρικα για ιδιωτικοποιήσεις οι Αναπτυξιακοί Οργανισμοί των Δήμων “

Το τελευταίο χρονικό διάστημα γινόμαστε μάρτυρες μιας «φάμπρικας» δημιουργίας Αναπτυξιακών Οργανισμών με την μορφή Ανώνυμων Διαδημοτικών Εταιρειών που στήνουν Δημοτικές Αρχές, υπό την ανοχή της ΚΕΔΕ και την καθοδήγηση της νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, με στόχο να υποβαθμίσουν, απαξιώσουν και υπονομεύσουν τους Δήμους, παραδίδοντας τις αρμοδιότητες και τις υπηρεσίες τους βορά στα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Με τους αναπτυξιακούς οργανισμούς οι δημοτικές και περιφερειακές αρχές

αποκτούν ένα σημαντικό εργαλείο για να προχωρούν σε ιδιωτικοποιήσεις

δημοτικών υπηρεσιώννα αξιοποιούν τα κονδύλια για επενδύσεις προς όφελος

των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων  , ενώ επιφέρουν αποφασιστικό χτύπημα στη μόνιμη και σταθερή εργασία, δημιουργώντας παράλληλα ένα νέο μηχανισμό για την στοίχιση της διοικητικής ιεραρχίας με τις αντεργατικές και αντιλαϊκές πολιτικές τους. Αποτελούν κεντρική πολιτική όλων των κυβερνήσεων, συνέχεια των αναπτυξιακών συνεδρίων που είδαμε τα προηγούμενα χρόνια, ενώ η συγκρότησή τους στηρίζεται στα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια

Δεν έφθαναν οι νομοθετικές διατάξεις που ψήφισε η κυβέρνηση εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού για την υπονόμευση των εκλεγμένων από τους πολίτες Δημοτικών Συμβουλίων, μεταφέροντας κρίσιμες αρμοδιότητες στις Οικονομικές Επιτροπές που σήμερα αποφασίζουν και εκχωρούν υπηρεσίες, όπως η Καθαριότητα, στα ιδιωτικά συμφέροντα, στρώνει το δρόμο για να αποτελέσουν οι Ανώνυμες Διαδημοτικές Εταιρείες το άρμα άλωσης των ΔήμωνΞεπηδούν η μία μετά την άλλη, με πρόσχημα την υποστήριξη του έργου των Δήμων. Επί της ουσίας ωστόσο πρόκειται για ένα καλοστημένο σχέδιο αρπαγής των αρμοδιοτήτων και των υπηρεσιών των Δήμων και στόχο να ενισχυθεί το κεφάλαιο με το υστέρημα των πολιτών. Αφού πρώτα έχουν απαξιώσει τους Δήμους, αφήνοντας τους χωρίς το απαιτούμενο προσωπικό και τον μηχανολογικό εξοπλισμό, έρχονται να παρουσιάσουν ως «σωτήρες» Εταιρείες που εκπροσωπούν φίλια συμφέροντα.

Ο Σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ επαρχίας Λιβαδειάς καλεί όλα τα μέλη του σε εγρήγορση και δηλώνει αποφασισμένος να προασπιστεί τον Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης , να αγωνιστεί για τις κατακτήσεις των εργαζομένων και το Δημόσιο συμφέρον. Δεν πρόκειται να επιτρέψει σε κανέναν να μετατρέψει σε τσιφλίκι του τους Δήμους, εκχωρώντας αρμοδιότητες, έργα και υπηρεσίες που παρέχουν δωρεάν οι Δήμοι ,  σε ιδιωτικά και επιχειρηματικά συμφέροντα.

Καλούμε τα δημοτικά συμβούλια των Δήμων στους οποίους καλύπτουμε συνδικαλιστικά τους συναδέλφους μας (αλφαβητικά: Διστόμου-Αράχοβας-Αντίκυρας , Λεβαδέων , Ορχομενού ) να μην προχωρήσουν σε καμία τέτοια ενέργεια ξεπουλήματος υπηρεσιών και αρμοδιοτήτων των Δήμων  τους , που εκτός των άλλων θα σημάνει και νέους φόρους στους δημότες.

Τους καλούμε να σταθούν δίπλα μας και να συμπαρασταθούν στον αγώνα μας ώστε  οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στους ΟΤΑ, το οριστικό τέλος στις ελαστικές σχέσεις εργασίας, η ενίσχυση των Δήμων με επιπλέον οικονομικούς πόρους και η διατήρηση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών, να μην μείνει ένα απλό σύνθημα , αλλά μία κατάκτηση.

 Είναι αναγκαία συνθήκη προσφοράς στον πολίτη και μόνο σε αυτόν!

ΓΙΑ ΤΟ  Δ.Σ

     Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                              Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

            ΜΠΟΥΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ                                      ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ

Σχετικά