Τι σχέση έχει το άγαλμα του Σκαλκώτα στα Χώστια με το τραγούδι του Γιάννη Πουλόπουλου;;;

ΤΑ ΑΓΑΛΜΑΤΑ ΟΥΤΕ ΦΥΤΡΩΝΟΥΝ ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ ΟΥΤΕ ΠΕΡΠΑΤΟΥΝ

Στις 17-3-21 το Δημοτικό Συμβούλιο του Δ. Θηβαίων συνεδρίασε με 11 θέματα.

Το 4ο θέμα ήταν η ” Λήψη απόφασης για την αλλαγή θέσης της προτομής του Νικολάου Σκαλκώτα στον οικισμό Χωστίων του Δήμου Θηβαίων

(Σχετ. Με την υπ’αριθ 47/2020 απόφαση Επ. Ποιότ. Ζωής και σύμφωνα με την υπ. Αριθμ. 10/2010 απόφαση του Συμβουλίου Κοινότητας Χωστίων.

Το θέμα αναβλήθηκε.

Ορμώμενος από την τοποθέτηση του Δημοτικού  Συμβούλου της μειοψηφίας της μειοψηφίας , στο 4ο θέμα πριν πάρει τον λόγο ο αρχηγός της παράταξης του (το συνηθίζει άλλωστε) ξεκίνησε κάπως ποιητικά λέγοντας ότι του έρχεται στο νου το τραγούδι το  άγαλμα του Πουλοπουλου  και ότι τώρα τελευταία τα αγάλματα περπατούν.

Ήταν τόσο απελπισμένος λόγω των συνεχών εκλογικών του  αποτυχιών, που νόμισε στ’ αλήθεια ότι το άγαλμα ζωντάνεψε και θα φύγει μόνο του.

Στην προσπαθειά του  να είναι αρνητικός στην ομόφωνη απόφαση του Συμβουλίου της Κοινότητας μας ήταν σε σύγχυση, μπέρδεψε την μαύρο άμμο με την Σαντορίνη. Ίσως να μην γνώριζε ότι μαύρη άμμος υπάρχει και στην Λιβύη.

Θέλω να πω το εξής :

1. Πράγματι το τραγούδι του Πουλόπουλου το άγαλμα είναι πάρα πολύ ωραίο αλλά και ΕΠΙΚΑΙΡΟ .

2. Πιστεύω ότι θα ήταν ένα ευχάριστο διάλειμμα να μας το είχε τραγουδήσει κιόλας.

Δεν πρόλαβε όμως διότι είχε στο νου του την μαύρη άμμο, δεν είχε όμως και άλλες πληροφορίες, αλλιώς θα είχε ασχοληθεί και με άλλα θέματα που δεν αφορούσαν το Συμβούλιο.

3. Θα πρέπει όμως να του θυμίσω μερικούς από τους στιχους από το τραγούδι  :

“κάθε μέρα κατηφορίζω στην μικρή την πλαταιΐτσα (που είναι το άγαλμα) που σε γνώρισα

(σε θυμήθηκε)

Του μιλησα για σένα

Και για μένανε 

Και τα μάτια του βούρκωσαν

Κι όλο κλαιγανε

Του πα για το φέρσιμο σου

Και για τα άλλα σου

Τα ασυγχώρητα τα λάθη τα μεγάλα σου ( είναι γνωστά)

4. Πρέπει επίσης να τον πληροφόρησω ότι τα αγάλματα ούτε φυτρώνουν μόνα τους, ούτε περπατούν, ας μην ανησυχεί λοιπόν  ο κύριος, άνθρωποι τα τοποθετούν και  τα μετακινούν

5. Δυστυχώς όμως συμπορεύθηκαν μαζί του και άλλοι δύο Δημοτικοί Σύμβουλοι που κατάγονται από το χωριό μου χωρίς καν να σεβαστούν την ομόφωνη απόφαση του πενταμελούς Συμβουλίου της Κοινότητας μας.

Του Κυττάρου της Δημοκρατίας.

Προφανώς τους αρέσει το άγαλμα του Σκαλκώτα να κοιτάζει το σούπερ-μάρκετ του χωριού μας όταν οι κάτοικοι ψωνίζουν και να το καλημερίζουν.

6. Ποιος πραγματικά είναι ο στόχος τους;

Στόχος τους προφανώς είμαι εγώ.

Μήπως στην θέση  που έχουμε αποφασίσει να τοποθετήσουμε τον Σκαλκώτα θέλουν  να στήσουν εμένα, δίπλα στον Άη Γιάννη τον Πρόδρομο;

Την κεφαλή μου επί πίνακι

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ

ΜΈΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΟΙ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ  ΚΟΙΝΟΤΗΑΣ  ΧΩΣΤΙΩΝ

ΣΕΡΑΦΕΙΜ (ΜΑΚΗΣ) ΔΕΔΕΣ 

Σχετικά