Καρδίτσα: Παραιτήθηκε η αντιδήμαρχος που υπεξαίρεσε τρόφιμα για πλημμυροπαθείς

Παραιτήθηκε η αντιδήμαρχος Καρδίτσας, Ουρανία Σούφλα, έπειτα από τον σάλο που προκάλεσε η αποκάλυψη ότι είχε αποθηκεύσει στο σπίτι της μεγάλες ποσότητες τροφίμων που προορίζονταν για πλημμυροπαθείς.

Η παραίτησή της έγινε αποδεκτή από τον δήμαρχο Καρδίτσας και ξεκίνησαν άμεσα οι διαδικασίες αντικατάστασής της. Είχε προηγηθεί έφοδος της ΕΛ.ΑΣ. στο σπίτι, μετά από καταγγελία για υπεξαίρεση τροφίμων που προορίζονταν για πλημμυροπαθείς. Αρχικά η παραιτηθείσα αντιδήμαρχος είπε ότι έκανε μήνυση για τις καταγγελίες.

Ο δημοτικός σύμβουλος της πόλης Κώστας Γκαβογιάννης και επικεφαλής του συνδυασμού «Καρδίτσα από την Αρχή», σε ανακοίνωσή του, ζήτησε από τον δήμαρχο να αποσαφηνίσει τη θέση του και από την Αστυνομία να προχωρήσει σε επίσημη ενημέρωση για τον ακριβή αριθμό των ευρημάτων της έρευνας. «Γιατί δεν βγήκε ο δήμαρχος να μιλήσει ξεκάθαρα; Γιατί δεν πήρε θέση; Μήπως περιμένει κάτι; Φυσικά ένα δελτίο τύπου από την Αστυνομία θα ξεκαθάριζε αρκετά το τοπίο. Πέντε μέρες μετά και να μην έχει εκδοθεί; Αυτή η καθυστέρηση οδηγεί στο συμπέρασμα πως πρόκειται για πολύ σοβαρή υπόθεση και δεν αφορά πέντε πατάτες» ανέφερε.

Σύμφωνα με καταγγελία που έγινε μέσω Facebook, «παραμονή της μεγάλης επετείου που κάποιοι αγωνίστηκαν για την ελευθερία της Ελλάδας, στο σπίτι που διατηρεί η κυρία Ουρανία Σούφλα, αντιδήμαρχος Καρδίτσας, στο Καροπλέσι Καρδίτσας, εξελίχθηκαν εικόνες ντροπής». «Ίσως η κυρία Σούφλα γνωρίζει από πρώτο χέρι τον Μεσαίωνα που θα επακολουθήσει στην κοινωνία μετά τα κατάπτυστα lockdown της κυβέρνησης Μητσοτάκη και φροντίζει να έχει γεμάτη την αποθήκη της σε ώρα ανάγκης» σχολιάζεται στην ανάρτηση, ενώ πυρά δέχθηκε και ο δήμαρχος για αποσιώπηση της υπόθεσης.

Σχετικά