Ανοίγει το λιανεμπόριο από Δευτέρα – Ελέυθερες τα Σαββατοκύριακα οι διαδημοτικές μετακινήσεις

Ανοίγει από Δευτέρα το λιανεμπόριο με αυστηρά μέτρα και ραντεβού – Με SMS στο 13032 θα πηγαίνουμε στα μαγαζιά – Εξαιρούνται τα εμπορικά κέντρα – Ελεύθερες μόνο τα Σαββατοκύριακα οι διαδημοτικές μετακινήσεις εντός νομού

Τα νέα μέτρα

Είπε ξεκινώντας ο κ.Χαρδαλιάς: «Η κυβέρνηση ύστερα από εισήγηση των επιστημόνων προχωρά σε προσαρμογή των μέτρων. Με δεδομένη την κούραση, το νέο μείγμα των μέτρων με περιορισμούς και επιτήρηση, θα δώσει μικρές ανάσες ελευθερίας. Προϋπόθεση είναι η ατομική ευθύνη και η τήρηση των μέτρων και να αποφευχθούν οι συγκεντρώσεις στα σπίτια και τα πάρτυ.

Μάσκες, αποστάσεις και τήρηση κανόνων υγιεινής. Η πανδημία δείχνει τα δόντια της. Καμία χαλάρωση. Τα μέτρα δεν επιτρέπουν χαλάρωση».

Και ακολούθως ανακοίνωσε:

  • Επιτρέπεται από την Δευτέρα 05.04.2021 το λιανεμπόριο πλην των εμπορικών, με χρήση ειδικού κωδικού άπαξ και ως 3 ώρες συνολικά την ημέρα. Θα επιτρέπεται η πώληση θα γίνεται εκτός καταστήματος με ραντεβού, αλλά και εντός καταστήματος (1 πελάτης ανά 25 τετραγωνικά και μέγιστο όριο 20 πελάτες) πάλι με ραντεβού.
  • Από το Σάββατο 03.04.2021 και μόνο για τα σαββατοκύριακα, θα επιτρέπεται με τη χρήση του κωδικού 6 η μετακίνηση για προσωπική άσκηση με όχημα σε υπαίθριο χώρο έως 3 άτομα ή μια οικογένεια και με αποφυγή οποιουδήποτε μαζικού συγχρωτισμού.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς στάθηκε ειδικά στο δεύτερο αυτό μέτρο και τόνισε… με κάθε τρόπο πως οι διαδημοτικές μετακινήσεις ανοίγουν πιλοτικά, στέλνοντας έτσι ένα σαφές μήνυμα πως η κυβέρνηση δεν θα διστάσει να πάρει πίσω το μέτρο αν διαπιστωθεί κατάχρησή του από τους πολίτες, ή χρήση του μέτρου για άλλους λόγους πέραν της άσκησης.

Ο Βασίλης Κικίλιας τόνισε ότι διανύουμε μία υγειονομική κρίση ένα χρόνο τώρα, αλλά υπάρχει ελπίδα μπροστά μας και τα επόμενα βήματα πρέπει να γίνουν με τρόπο άρτια υγειονομικά για να ξεπεράσουμε τις επόμενες δύσκολες εβδομάδες.

«Να προσέξουμε τις επόμενες εβδομάδες ώστε να αντέξει το ΕΣΥ» τόνισε ο υπουργός προσθέτοντας χαρακτηριστικά: «Σε αυτό το διάστημα προσοχή! Ότι και αν κάνετε να είναι με μάσκα, αποστάσεις και αντισηπτικό. Προσοχή! Οι μεταλλάξεις είναι πιο μεταδοτικές και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία είναι δεκάδες καθημερινά»

Σχετικά