Παίζει με τα «νεύρα» Ελλάδας – ΕΕ ο Ερντογάν: Βγαίνει το Γιαβούζ στην Ανατολική Μεσόγειο

Τη στιγμή μάλιστα που αναμένεται να πραγματοποιηθεί στο τέλος Απριλίου η πενταμερής διάσκεψη για το Κυπριακό

Αγνοώντας τις προειδοποιήσεις Ελλάδας και ΕΕ η Τουρκία συνεχίζει με θράσος τις προκλήσεις, με τον υπουργό Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ να ανακοινώνει την επιστροφή του γεωτρύπανου «Γιαβούζ» στις «προγραμματισμένες εργασίες του στην Ανατολική Μεσόγειο».

Υπενθυμίζεται ότι το «Γιαβούν» αγνοώντας πλήρως τις διεθνείς συνθήκες για πολλούς μήνες βρισκόταν εντός της κυπριακής ΑΟΖ προκαλώντας την έντονη διαμαρτυρία της Λευκωσίας, ενώ αποσύρθηκε στη συνέχεια λόγω «εργασιών συντήρησης» που έπρεπε να γίνουν στο πλωτό γεωτρύπανο.

Ο Φατίχ Ντονμέζ μάλιστα ανέφερε ότι το τουρκικό πλοίο αναμένεται να πλεύσει και πάλι στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, την ίδια στιγμή μάλιστα που αναμένεται να πραγματοποιηθεί στο τέλος Απριλίου η πενταμερής διάσκεψη για το Κυπριακό.

«To Oruc Reis συνεχίζει τις σεισμικές έρευνες του στα ανοιχτά της Αττάλειας. Το Μπαρμπαρός πήγε για μακροχρόνια συντήρηση και είναι στα ναυπηγεία στην Τούζλα. Τo Γιαβούζ ολοκληρώνει τις προμήθειες του και σύντομα θα επιστρέψει στις προγραμματισμένες τους εργασίες στην Ανατολική Μεσόγειο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας.

Σχετικά