Θωμάς Κιούσης:Απαράδεκτες καθυστερήσεις με τις συντάξεις-Πάνω από 700 δέματα στοιβαγμένα στα ΕΛΤΑ Αλιάρτου

Μεγάλο πρόβλημα έχει δημιουργηθεί με τη διανομή των συντάξεων σε χωρία του δήμου Θήβας, Αλιάρτου – Θεσπιέων και όχι μόνον.

 Τα ΕΛΤΑ με την εθελούσια των περίπου 2.000 ατόμων, μαζί με την πολύ αρνητική ιδιαίτερα για την επαρχία, υποβάθμιση και υπολειτουργία καταστημάτων, δεν προνόησαν και δε λειτούργησαν προληπτικά για να καλυφθούν τα κενά σε προσωπικό και να μην υπάρξει το οποιοδήποτε πρόβλημα με τη διανομή και καταβολή των συντάξεων στους δικαιούχους.

Οι φιλότιμες προσπάθειες των απλών εργαζόμενων που έχουν απομείνει, δεν αρκούν για να καλύψουν την ανάγκη που ούτε καινούργια ήταν, ούτε μη αναμενόμενη.

 Η καθυστέρηση φτάνει ακόμα και τις δέκα μέρες, με αποτέλεσμα οι συνταξιούχοι χωρίς να έχουν έστω και αυτό το πενιχρό εισόδημα, να δυσκολεύονται, όχι μόνο να καλύψουν τις προγραμματισμένες, αλλά να προβληματίζονται για το πώς θα ικανοποιήσουν ακόμα και τις βασικές τους ανάγκες.

Την ώρα μάλιστα που τα μέτρα για την πανδημία δυσκολεύουν την καθημερινότητα και οι συγκοινωνίες είναι ανύπαρκτες και άφαντες για ολόκληρες περιοχές εδώ και πέντε μήνες. 

Η έλλειψη μέριμνας και επάνδρωσης επηρεάζει και την πλευρά της αλληλογραφίας. 

Η διανομή σε πολλές περιοχές γίνεται με πληθυσμιακά κριτήρια και μπορεί να γίνεται μία φορά την εβδομάδα, τις δέκα ημέρες ή και περισσότερο, άσχετα με συστημένα ή επείγοντα. 

Χαρακτηριστική περίπτωση για τα προβλήματα από την ελλιπή επάνδρωση είναι, ότι στο κατάστημα ΕΛΤΑ Αλιάρτου που είναι υπεύθυνο και για τα χωριά της δημοτικής ενότητας Θίσβης, πάνω από 700 δέματα παραμένουν στοιβαγμένα και αμοίραστα με μεγάλες καθημερινές ουρές αναμονής εν μέσω πανδημίας και το νομό σε αυστηρό απαγορευτικό.

Ειδικότερα για το ευαίσθητο θέμα των συντάξεων, απαιτείται άμεσα να βρεθεί λύση στην απαράδεκτη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και φυσικά όπως θα άρμοζε σε μια πολιτεία που λειτουργεί με εύρυθμο τρόπο και σέβεται τους πολίτες της, όχι μόνον δεν μπορεί να εκληφθεί ως «κάποια δυσλειτουργία» εξαιτίας της εθελούσιας, αλλά θα πρέπει να αποδοθούν ευθύνες εκεί που αναλογούν.

kiousis thomas

Θωμάς Κιούσης, δημοτικός σύμβουλος δήμου Θηβαίων.

Σχετικά