Χαρδαλιάς: Παραμένει στο “κόκκινο” η Βοιωτία

Η Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας δεν αλλάζει επιδημιολογικό επίπεδο και παραμένει στο «κόκκινο», σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε πριν λίγο ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Με ομόφωνη εισήγηση των ειδικών, σε υψηλό βαθμό επικινδυνότητας συνεχίζουν οι νομοί Βοιωτίας, Ευρυτανίας, Εύβοιας εκτός των Δήμων Λίμνης-Μαντουδίου-Αγ. Άννας και Ιστιαίας-Αιδηψού και οι Δήμοι Λαμιέων και Λοκρών από τη Φθιώτιδα, η οποία αλλάζει επίπεδο από το «βαθύ κόκκινο» στο «κόκκινο»

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε το άνοιγμα του λιανεμπορίου στην Αχαΐα (με click inside και click away), το άνοιγμα των καταστημάτων στη Θεσσαλονίκη μόνο με click away και τη διατήρηση των κλειστών καταστημάτων στην Κοζάνη.

Πιο αναλυτικά ο κ. Χαρδαλιάς δήλωσε:

«Ας δούμε πώς εξελίσσεται η επιδημιολογικη εικόνα στη χώρα.

Στο βαθύ κόκκινο από αύριο το πρωί της περιφερειακής κοινότητας Κω και του δήμου Ήλιδας.

Από το βαθύ κόκκινο στο κόκκινο πηγαίνουν από τη Δευτέρα η περιφερειακή κοινότητας Αιτωλοακαρνανίας, η περιφερειακή κοινότητα Αργολίδος, μέρος της περιφερειακής κοινότητας Φθιώτιδας, με εξαίρεση τον Δήμο Λαμιέων και του δήμου Λοκρών.

Επίσης κατεβαίνουν επίπεδο οι δήμοι Mαντουδίου, Ιστιαίας – Αιδηψού, Κατερίνης, Αστυπάλαιας και Σκιάθου.

Όσον αφορά στα μέτρα, αποφασίστηκαν:

-Από τη Δευτέρα επαναλειτουργούν τα καταστήματα ΟΠΑΠ, με εξαίρεση το ΟΠΑΠ play και τα τυχερά παιχνίδια με κερματοδέκτη.

-Το λιανικό εμπόριο εξακολουθεί να λειτουργεί, αλλά αίρεται ο μάξιμουμ αριθμός των 20 ατόμων. Για επιφάνειες καταστημάτων έως 500 τετραγωνικά, 1 άτομο ανά 25 τετραγωνικά. Για επιφάνειες άνω των 500 τετραγωνικών, για κάθε 100 τετραγωνικά πλέον των 500, επιτρέπεται ένας πελάτης.

-Επιπλέον, η επαναλειτουργία του λιανεμπορίου από τη Δευτέρα στην Αχαΐα, με click inshop και click away και η επαναλειτουργία στη Θεσσαλονίκη, με click away. Τα καταστήματα παραμένουν κλειστά στην Κοζάνη».

Σε ερώτηση για το αν εξετάζονται σενάρια «ανοίγματος» των μετακινήσεων από νομό σε νομό, ενόψει του Πάσχα, ο Νίκος Χαρδαλιάς ήταν ξεκάθαρος: Συγκεκριμένα τόνισε πως απέχουμε ακόμη τρεις εβδομάδες από το Πάσχα κι έτσι θα πρέπει να κάνουμε υπομονή.

Σχετικά

Μία άποψη για το “Χαρδαλιάς: Παραμένει στο “κόκκινο” η Βοιωτία”

  1. Γεωργιος γεωργιου

    ΣΕ ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ.ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ.ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΑΛΑΓΟΥΜΕ .ΜΑΥΡΟ ΣΑΝ ΜΑΖΟΥΤ.ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΤΣΙΠΡΑ.ΤΟΥΣ ΑΦΑΙΡΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΣΥΜΠΡΑΞΗ.ΤΟΥΣ ΜΑΥΡΙΖΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΙ.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα