Πρωταθλητής ο Ολυμπιακός

Τον 46ο τίτλο της ιστορίας του εξασφάλισε και μαθηματικά ο Ολυμπιακός μετά τη νίκη του με 3-1 και μάλιστα με ανατροπή επί του Παναθηναϊκού στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής των πλέι οφ της Super League. Οι «ερυθρόλευκοι» επτά αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση της διοργάνωσης, απέκτησαν προβάδισμα 22 βαθμών από τον δεύτερο Άρη, που ηττήθηκε εντός έδρας από την ΑΕΚ με 3-1 και υπερασπίστηκαν με επιτυχία τον τίτλο που είχαν πάρει και την προηγούμενη σεζόν.

Οι «πράσινοι» προηγήθηκαν στο 31’ με πέναλτι του Μακέντα, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» ισοφάρισαν στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους με τον Χασάν. Ο Παναθηναϊκός στο 66’ έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Πούγγουρα με δεύτερη κίτρινη κάρτα και ο Χασάν στο 72’ πέτυχε το 2-1. Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε στο έβδομο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μπρούμα πλασάροντας σε κενή εστία. Να σημειωθεί ότι για τον Ολυμπιακό σκόραρε δύο φορές ο Ελ Αραμπί, ωστόσο και τα δύο γκολ ακυρώθηκαν σωστά μέσω του VAR.

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 3-1 (Novasports 1)

Γκολ: 31′ πεν. Μακέντα (Παναθηναϊκός), 45′ +2 Χασάν (Ολυμπιακός), 72′ Χασάν (Ολυμπιακός), 90’+7 Μπρούμα (Ολυμπιακός)

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Σεμέδο, Παπασταθόπουλος, Μπα (36′ Χασάν), Ανδρούτσος, Χολέμπας, Εμβιλά, Μπουχαλάκης (68′ Καμαρά), Μασούρας (90′ Ρέαμπτσιουκ), Φορτούνης (68′ Μπρούμα), Ελ Αραμπί.

Παναθηναϊκός (Λάζλο Μπόλονι): Διούδης, Μολό, Σένκεφελντ (46′ Αλεξανδρόπουλος), Πούγγουρας, Χουάνκαρ, Νιάς, Βέλεθ, Μαουρίσιο (77′ Ιωαννίδης), Βιγιαφάνιες (84′ Καρλίτος), Μακέντα (83′ Εγκμπαγκοτό), Χατζηγιοβάνης (79′ Αϊτόρ).

Σχετικά