2ο Νηπιαγωγείο Αλιάρτου:’We want our lives back” – ” Θέλουμε τις ζωές μας πίσω” ΒΙΝΤΕΟ

‘We want our lives back” – ” Θέλουμε τις ζωές μας πίσω” : η Αφίσα μας για την σημασία του Εμβολιασμού κατά του Covid!!!

Κατά τη σχολική χρονιά 2020-2021, 12 σχολεία από την Ελλάδα και την Ευρώπη συνεργάστηκαν στο etwinning έργο “rESCue possible” προσπαθώντας να προσεγγίσουν το μείζον θέμα της πανδημίας από μία διαφορετική πλευρά.

Συγκεκριμένα, 200 περίπου παιδιά ενεπλάκησαν σε ένα σενάριο αναζήτησης ενός κλέφτη, ο οποίος έκλεψε μέσα από το εργαστήριο ενός επιστήμονα του Dr Sirius, τη φόρμουλα του εμβολίου κατά του covid. Κυνηγώντας τον κλέφτη τα παιδιά «ταξίδεψαν» σε πολλές χώρες της Ευρώπης λύνοντας γρίφους, συνδυάζοντας στοιχεία και εκτελώντας αποστολές.

Και τα κατάφεραν! Όχι μόνο να οδηγήσουν την αστυνομία στα ίχνη του κλέφτη….. και να συνδράμουν στην επιστροφή της φόρμουλας του εμβολίου στην επιστημονική κοινότητα….. αλλά προπάντων να συνειδητοποιήσουν την ανάγκη να δοθεί ένα τέλος στην έκτακτη αυτή κατάσταση που ζούμε λόγω της πανδημίας χρησιμοποιώντας όλα τα «όπλα» που έχουμε στη διάθεσή μας:   1. Εμβόλιο  2.Τήρηση των μέτρων προστασίας  3. Ατομική και κοινωνική ευθύνη

Θέλοντας,  να γνωστοποιήσουμε τα αποτελέσματα των προσπαθειών και τα συμπεράσματα στα οποία καταλήξαμε, μοιραζόμαστε μαζί σας μια αφίσα για τα μέτρα πρόληψης  κι ένα βίντεο και μια αφίσα για τη σημασία του εμβολιασμού, που δημιούργησαν συνεργατικά τα παιδιά των 12 σχολείων μαζί με τις εκπαιδευτικούς τους!

Και μην ξεχνάτε… υπομονή και αισιοδοξία! Σύντομα η ζωή μας θα μας ανήκει και πάλι!

Συμμετέχοντα Σχολεία

1ο Νηπιαγωγείο Λητής

Kindergarten No. 226 Poland (Warsaw)

10ο Νηπιαγωγείο Νεάπολης

2ο Νηπιαγωγείο Αλιάρτου

Νηπιαγωγείο Χρυσαυγής (1ο & 2ο τμήμα)

7ο Νηπιαγωγείο Κατερίνης

1ο ΔΣ Πύλου

Kindergarten Iľjušinova, Bratislava, Slovakia

Szkoła Podstawowa nr 16 im. Tony Halika, Warsaw Poland

Naša radost Preschool Institution (Šumica maternelle), Serbia

Ecole Elementaire Gambetta CM2, France

Tο Video: https://video.link/w/ahFhc

Και η αφίσα για τα μέτρα πρόληψης!!!!

Σχετικά