Πάσχα:Μπλόκα παντού για να μην έχουμε «Μαλεσίνες» – Πότε θα επιτρέπονται διαδημοτικές μετακινήσεις

Δεν επιτρέπονται διαπεριφερειακές μετακινήσεις – Εντατικοί έλεγχοι στις μετακινήσεις κατ’ εξαίρεση
Μέτρα για αποτροπή των μετακινήσεων κατά την περίοδο του Πάσχα θέτει σε εφαρμογή η κυβέρνηση με σκοπό να περιφρουρήσει τις αποφάσεις που ελήφθησαν.

«Το Πάσχα πρέπει να μην ταξιδέψουμε. Η Αττική και οι μεγάλες πόλεις έχουν, ακόμα, πολλούς φορείς του Covid» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και επισήμανε: «Η μαζική μετακίνηση των πολιτών ενέχει τον κίνδυνο να διασπείρει τον ιό παντού. Και ξέρουμε ότι οι νοσηλείες στην περιφέρεια είναι δύσκολες. Πρέπει λοιπόν να σκεφτούμε όχι μόνο τις διακοπές μας, αλλά και την υγεία των κατοίκων στα χωριά και τα νησιά μας» .

Μπλόκα για να αποτραπούν «νέες Μαλεσίνες»

Από τις επόμενες ημέρες και όλη την Μεγάλη Εβδομάδα οι αστυνομικοί έλεγχοι θα είναι συνεχείς για να διασφαλιστεί ότι δεν θα γίνονται διαπεριφερειακές μετακινήσεις.

Επισημαίνεται ότι με τα ισχύοντα μέτρα οι διαδημοτικές μετακινήσεις επιτρέπονται ΜΟΝΟ το Σαββατοκύριακο. Αυτό ισχύει για τις 24 και 25 Απριλίου, δηλαδή το Σάββατο του Λαζάρου και την Κυριακή των Βαϊων, το ίδιο θα εφαρμοστεί και για το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα. Διαδημοτικές μετακινήσεις επιτρέπονται ελεύθερα μόνο το Σαββατοκύριακο.

Τις καθημερινές, ισχύει ο κανόνας της διαδημοτικής μετακίνησης μόνο έπειτα από αιτιολόγηση. Με απλά λόγια, εάν κάποιος επιχειρήσει τις επόμενες ημέρες, την Μεγάλη Δευτέρα, ή την Μεγάλη Τρίτη για παράδειγμα να μετακινηθεί εντός της περιφέρειας Αττικής, οι αστυνομικοί θα ελέγχουν και θα επιβάλλουν τα προβλεπόμενα πρόστιμα.

Στο στόχαστρο οι βεβαιώσεις για μετακινήσεις κατ’ εξαίρεση

Κυβερνητικές πηγές εξηγούν στο protothema.gr,ότι αστυνομικές δυνάμεις και μεικτά συνεργεία θα ελέγχουν όσους μετακινούνται. Οι αστυνομικές δυνάμεις θα εξετάζουν και τις βεβαιώσεις για κατ’ εξαίρεση μετακινήσεις.

Τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται ότι οι κατ’ εξαίρεση μετακινήσεις έχουν φουντώσει, με πολλούς να χρησιμοποιούν διάφορες αφορμές από συγκομιδή καρπών μέχρι επίσκεψη σε υποθηκοφυλακεία και ιατρικές επισκέψεις οι οποίες δεν επαληθεύονται και θεωρούνται εικονικές.

«Οι ψευδείς δηλώσεις επισύρουν ποινικές ευθύνες» σημειώνει αρμόδια πηγή και προσθέτει ότι οι κατ’ εξαίρεση μετακινήσεις θα ελέγχονται ακόμη και εκ των υστέρων.

Σχετικά

4 Άποψη για τα “Πάσχα:Μπλόκα παντού για να μην έχουμε «Μαλεσίνες» – Πότε θα επιτρέπονται διαδημοτικές μετακινήσεις”

 1. Γεωργιος γεωργιου

  ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΚΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΕΝ ΣΩΝΕΣΤΕ ΠΛΕΟΝ ΕΙΣΤΕ ΕΝΑ ΚΑΡΑΒΙ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΟ ΚΤΥΠΗΜΑ ΑΠΟ ΥΠΟΒΡΥΧΙΟ.ΤΙΣ ΤΟΡΠΙΛΕΣ ΘΑ ΤΙΣ ΡΙΞΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΤΕ ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ.ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ Η ΩΡΑ.Η ΤΙΜΩΡΙΑ ΣΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΙΛΙΚΤΗ.ΑΠΟΤΥΧΑΤΕ ΠΑΝΤΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΩΡΑ Ο ΛΑΟΣ ΞΥΠΝΗΣΕ.ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΚΑΙ ΨΗΦΟΣ.ΞΥΠΝΑΜΕ ΤΕΛΕΙΩΣΕ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΤΟΥΣ.

 2. Γεωργιος γεωργιου

  ΜΙΑ ΤΟΥ ΚΛΕΦΤΗ ΔΥΟ ΤΟΥ ΚΛΕΦΤΗ ΤΡΕΙΣ ΚΑΙ Η ΚΑΚΙΑ ΤΟΥ.ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ ΑΠΟΤΥΧΑΤΕ.Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΦΥΡΟΚΟΠΑΕΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ.ΤΕΛΟΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΥΓΧΩΡΕΣΗ .ΘΑ ΟΔΗΓΗΘΟΥΝ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΕΡΝΕΙ ΑΛΛΟ.ΤΑ ΠΗΡΑΝ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ.ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.ΣΑΣ ΕΔΩΣΕ ΑΝΟΧΗ 46 ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΥΡΙΟΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΣΟ ΑΚΟΜΑ;ΘΑ ΣΒΗΣΕΤΕ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΡΤΗ.ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΑΣ ΤΕΛΟΣ .ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΤΕ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ.

 3. Γεωργιος γεωργιου

  ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΝΕΙ ΜΕΤΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΕΙ.ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.Ο ΛΑΟΣ ΕΧΕΙ ΜΝΗΜΗ.ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΙΨΕΙ.ΔΕΝ ΑΞΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ.ΒΡΩΜΑ ΣΑΠΙΛΑ ΚΑΙ ΔΥΣΟΔΙΑ ΠΑΝΤΟΥ.ΞΥΠΝΑΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΟΥΜΕ.ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ.ΑΛΛΟ.ΔΙΕΛΥΣΑΝ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ.ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΙΒΟΥΜΕ.ΤΟΥΣ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΡΕΙ Η ΜΠΟΧΑ.ΤΕΛΟΣ ΧΡΟΝΟΥ.

 4. Γεωργιος γεωργιου

  ΠΑΤΡΙΔΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ.ΞΥΠΝΑΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΜΙΑ ΨΗΦΟΣ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΛΟΙΔΩΡΟΥΝ.ΕΙΔΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ .ΘΑ ΔΙΚΑΣΤΕΙΤΕ ΑΡΓΑ Η ΓΡΗΓΟΡΑ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.ΓΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ Η ΩΡΑ.ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΕΛΟΣ.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα