Μητσοτάκης: Για κάποιους θα γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός

Κάθετος στην αναγκαιότητα του εμβολιασμού παρουσιάστηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Το δίλημμα «εντατική ή εμβόλιο» έθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής του συνέντευξης στον Alpha. Παράλληλα, ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι βρισκόμαστε στο τέλος της πανδημίας του κορονοϊού ενώ σε ότι αφορά το Πάσχα υπογράμμισε ότι στόχος ήταν να μην υπάρξει διασπορά του ιού στην επαρχία. Επισήμανε, δε, ότι η άρση του lockdown λειτουργεί ως αντισθάθισμα στην απαγόρευση των διαπεριφερειακών μετακινήσεων. «Συνταχθήκαμε με τους ειδικούς και δεν επιτρέψαμε υπερτοπικές μετακινήσεις. Ήταν το απαραίτητο μέτρο για να προστατεύσουμε περιοχές με χαμηλότερη επιδημιολογική επιβάρυνση. Το αντιστάθμισμα θα είναι σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα τόνισε ότι «ο εμβολιασμός για κάποιους θα είναι υποχρεωτικός» διευκρινίζοντας πάντως ότι «δεν επιτρέπεται απόλυση αν ο εργαζόμενος δεν θέλει να εμβολιαστεί».

«Θεωρώ ότι η συζήτηση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό κάποιων εργαζόμενων – ειδικά των υγειονομικών- πρέπει να ανοίξει. Φέτος ή του χρόνου ενδεχομένως να χρειαστεί να κάνουμε ένα δεύτερο εμβόλιο. Τότε θα πρέπει να κάνουμε αυτή τη συζήτηση», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημειώνοντας ότι δεν θέλει να ανοίξει αυτή τη συζήτηση τώρα, αλλά αργότερα το καλοκαίρι και το φθινόπωρο θα ολοκληρωθεί.

«Το όριο του υποχρεωτικού εμβολιασμού θα είναι αυστηρά προσδιορισμένο» τόνισε, ενώ εκτίμησε ότι και οι νέοι θα σπεύσουν να κάνουν το εμβόλιο και είπε ότι θα υπάρχουν και καινούργια μονοδοσικά εμβόλια.

«Το καλύτερο εμβόλιο είναι το γρηγορότερο. Αυτό που μπορείς να κάνεις πιο γρήγορα» τόνισε, ενώ για τους αρνητές σημείωσε ότι είναι ελάχιστοι και μερικές φορές τούς δίνουμε μεγαλύτερη σημασία. Είπε ότι για self test υπήρχε καχυποψία. «Περνάει τη σκυτάλη της υπευθυνότητας στον πολίτη. Όπως και το εμβόλιο είναι ατομική πράξη υπευθυνότητας», συνέχισε και ανακοίνωσε ότι θα προμηθευτούμε σε χαμηλή τιμή self test τώρα που τα χρειαζόμαστε. «Επειδή κάνουμε πολλά περισσότερα τεστ η θετικότητα της Ελλάδος είναι πράσινη», προσέθεσε.

Ο πρωθυπουργός κάλεσε εκ νέου τους ηλικιωμένους που δεν έχουν εμβολιαστεί να πάνε να εμβολιαστούν. «Είναι ένα δράμα, μια τραγωδία. Να μπορείς να αποφύγεις αρρώστια που μπορεί να σε σκοτώσει και να μην το κάνεις για διάφορους λόγους. Τα εμβόλια είναι και ασφαλή και αποτελεσματικά», υπογράμμισε.

«Θέλετε να βρεθείτε σε μια εντατική να παλεύετε για τη ζωή σας όταν μπορείτε με ένα απλό τσίμπημα να το αποφύγετε;», συμπλήρωσε και ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο που είπε δύο φορές ότι όλοι πρέπει να εμβολιαστούμε.

Ερωτηθείς για τα πρακτικά της επιτροπής λοιμωξιολόγων επανέλαβε ότι η κυβέρνηση 95 στις 100 φορές έχει συνταθεί με τις προτάσεις των ειδικών. Μάλιστα ανέφερε ότι τον περασμένο Ιανουάριο όταν επεβλήθη το αυστηρό lockdown ήταν μια απόφαση της κυβέρνησης. «Η συζήτηση για τα πρακτικά είναι βαθύτατος λαϊκισμός”, συμπλήρωσε και επιτέθηκε στην αξιωματική αντιπολίτευση χαρακτηρίζοντας θλιβερή τη ρητορική της επί του θέματος. 

Τέλος, για την οικονομία υπογράμμισε ότι παραδέχτηκε ότι η ύφεση της τάξης του 8,2% είναι όντως βαθιά, εντούτοις εκτίμησε ότι «τα τραύματα στον παραγωγικό ιστό δεν θα είναι τόσο βαθιά όσο εκτιμούμε. «Η αποσωλήνωση της οικονομίας θα γίνει σταδιακά», σημείωσε ενώ προσέθεσε ότι η κυβέρνηση χτίζει μεθοδικά την επόμενη ημέρα της πανδημίας.

Σχετικά

2 Άποψη για τα “Μητσοτάκης: Για κάποιους θα γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός”

  1. Γεωργιος γεωργιου

    ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΤΕ ΚΕ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ.ΕΧΕΤΕ ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΔΕΔΗΛΟΜΕΝΗ.ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΑΠΟΦΑΣΗ ΟΣΟ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΟ ΧΩΝΕΨΕΤΕ ΤΟΣΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΣΑΣ.ΘΑ ΠΙΑΣΕΤΕ ΠΑΤΟ.ΑΥΤΟ ΦΟΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΡΕΜΕΤΕ.ΑΜΕΙΛΗΚΤΟΣ ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ Ο ΛΑΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΟΥΜΕ.ΑΝΟΧΗ ΤΕΛΟΣ.ΤΟΥΣ ΜΑΥΡΙΖΟΥΜΕ

  2. Γεωργιος γεωργιου

    ΟΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΘΑ ΣΥΣΤΑΘΕΙ ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΙΜΩΞΙΟΛΟΓΟΥΣ.ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΟΥΔΕΙΣ ΥΠΕΡΑΝΩ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ.ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΛΑΘΗ ΘΑ ΔΙΚΑΣΤΟΥΝ.ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ.ΕΙΔΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΝΟΥΝ ΤΕΛΟΣ.ΑΝΟΧΗ ΚΑΙ ΥΠΟΜΟΝΗ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΠΑΔΙ ΓΙΔΟΠΡΟΒΑΤΩΝ.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα