Λεβαδειακάρα για άνοδο! Ονειρεμένο διπλό μέσα στη Νεάπολη

Ονειρεμένο διπλό μέσα στη Νεάπολη για τους Βοιωτούς (2-3), που απέκτησαν προβάδισμα για τη θέση των μπαράζ και άγχωσαν τον Ιωνικό ψαλιδίζοντας τη διαφορά στο -3

Έβγαλε ψυχή και χαρακτήρα και δείχνει έτοιμος να γυρίσει στη μεγάλη κατηγορία… Ο Λεβαδειακός πήρε τη ρεβάνς από τον Ιωνικό τη Μεγάλη Τετάρτη (28/4), κερδίζοντας με 3-2 μέσα στο γήπεδο της Νεάπολης για την πρεμιέρα των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας 2 και μπαίνοντας για τα καλά στο κόλπο της ανόδου.

Με 44 βαθμούς οι Βοιωτοί είναι μόνοι πλέον στη 2η θέση κι έχουν τον πρώτο λόγο για να παίξουν στο μπαράζ με τον 13ο της Σούπερ Λίγκας 1, όντας στο +2 από την Ξάνθη, ενώ ψαλίδισαν στους 3 πόντους τη διαφορά από τους «κυανόλευκους», που ναι μεν παραμένουν στην κορυφή, ωστόσο έχουν αγχωθεί πολύ πια και μένει να φανεί αν θα αντέξουν στην πίεση ή λυγίσουν εντέλει.

Η ομάδα του Τζιουζέπε Σανίνο ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού και η δικαίωση ήρθε στο 90’+2 με το γκολ του Μυτίδη, αν και με βάση την απόδοσή της άξιζε να έχει εξασφαλίσει νωρίτερα το τρίποντο.

Ο Ιταλός τεχνικός δικαιώθηκε για τις αλλαγές που έκανε, καθώς-πέραν του Μυτίδη που έβαλε το νικητήριο τέρμα-βοήθησαν πολύ και οι Μπιανκόνι και Μαρίνος, με τον τελευταίο να σκοράρει με τη σειρά του.

Πολύ καλός ήταν και ο Νίκας στον άξονα, ενώ για την ομάδα του Δημήτρη Σπανού (ήταν στην εξέδρα ο έμπειρος κόουτς λόγω τιμωρίας και μετέφερε τις οδηγίες του στον συνεργάτη του Γρηγόρη Μπιζά) φάνηκε αισθητά η απουσία του τραυματία Πλατέλλα.

Ο Μάναλης ερχόμενος από τον πάγκο πάλι βρήκε δίχτυα, το πάλεψαν Ματσούκας και Ομάρ, αλλά είχαν αρκετά προβλήματα στα μετόπισθεν οι γηπεδούχοι και το πλήρωσαν. 

Ήταν καλύτερος και δικαιώθηκε στο 92’…

To ιδανικότερο ξεκίνημα στο παιχνίδι έκανε ο Λεβαδειακός, καθώς στα 28 δευτερόλεπτα από την έναρξη ο Κονέ με δυνατό σουτ άνοιξε το σκορ και… πάγωσε τους Νικαιώτες.

Οι γηπεδούχοι μετά το πρώτο τέταρτο προσπάθησαν να ισορροπήσουν την κατάσταση, οι «πράσινοι» τους έδωσαν γήπεδο, ωστόσο ήταν καλά τακτοποιημένοι ανασταλτικά και ο Στογιάνοβιτς μέχρι το τέλος του α’ ημιχρόνου δεν ένιωσε την παραμικρή ανησυχία.

Στο δεύτερο μέρος, πάντως, ο Ματσούκας στο 48′ δεν άφησε ασυγχώρητη μια αμυντική αδράνεια των Βοιωτών και ισοφάρισε, ωστόσο οι φιλοξενούμενοι δεν πτοήθηκαν.

Με τις αλλαγές του Σανίνο πήραν το πάνω χέρι στον αγώνα και ο Μαρίνος στο 63′ έδωσε νέο προβάδισμα, όμως άλλη μία αμυντική αδράνεια έφερε στο 79′ το 2-2 από τον Μάναλη.

Αμυντικά, πάντως, δεν ήταν σε καλή μέρα και ο Ιωνικός, με τον Μυτίδη στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων να το εκμεταλλεύεται αυτό κι έτσι ο Λεβαδειακός πήρε τη σπουδαία νίκη, μαζί και τη ρεβάνς για το προ δύο εβδομάδων 1-2 της αναμέτρησης στη Λιβαδειά. 

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Παπαδόπουλος του Συνδέσμου Μακεδονίας με βοηθούς τον Ψαρρή του Συνδέσμου Ζακύνθου και τον Κόλλια του Συνδέσμου Ηπείρου. 

Κίτρινες: 75′ Μουμίν, 84′ Κοτσώνης – 67′ Νίλι, 84′ Μύγας.

ΙΩΝΙΚΟΣ (Δημήτρης Σπανός): Γκίνης, Παπαγεωργίου (78′ Κουιρουκίδης), Ομάρ, Κύργιας, Κοτσώνης, Μουμίν, Γκοτσούλιας (46′ Νιάσε), Βλαχομήτρος (64′ Μάναλης), Ματσούκας (86′ Μουστάκης), Ρόλε, Κάστρο.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Τζιουζέπε Σανίνο): Στογιάνοβιτς, Μύγας, Λιάγκας, Καραχάλιος, Θεοχάρης (56′ Μαρίνος), Κονέ (86′ λ. τρ. Τζημόπουλος), Νίκας, Παναγιώτου, Νίλι (75′ Kωστή), Πολέτο (86′ Μυτίδης), Συμελίδης (56′ Μπιανκόνι).

Σχετικά