Αγίου Γεωργίου σε Λιβαδειά-Αράχωβα-Ονομαστήρια Σεβασμιωτάτου κ. Γεωργίου-Εικόνες

Εορτή Αγίου Γεωργίου – Ονομαστήρια Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Γεωργίου 

Μέσα στην αναστάσιμη χαρά του Πάσχα εορτάστηκε στην Ιερά Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας η μνήμη του Μεγαλομάρτυρα Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, εορτή κατά την οποία άγει τα ονομαστήριά του ο σεπτός Ποιμενάρχης της κατά Βοιωτίαν Εκκλησίας κ. Γεώργιος.

Το εσπέρας της Κυριακής του Πάσχα 2 Μαΐου 2021 ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος χοροστάτησε στον Εσπερινό της Αγάπης και του Αγίου Γεωργίου στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου του ομωνύμου χωρίου, με την συμμετοχή του Δημάρχου Λεβαδέων κ. Ι. Ταγκαλέγκα και κατοίκων του χωρίου, οι οποίοι στο τέλος του Εσπερινού ευχήθηκαν στον Σεβασμιώτατο για την ονομαστική του εορτή.

Ανήμερα της εορτής του Αγίου Γεωργίου, Δευτέρα της Διακαινησίμου, ο Σεβασμιώτατος μετέβη στην Αράχωβα, όπου προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό του Αφέντη της Αράχωβας Αγίου Γεωργίου. Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στους πιστούς, που προσήλθαν να τιμήσουν τον Αφέντη Αϊ Γιώργη τους και προστάτη της Αράχωβας, Χρόνια πολλά, ευλογημένα και ελπιδοφόρα. Και οι πιστοί με τη σειρά τους, κατά τη διανομή του αντιδώρου, ευχήθηκαν στον Σεβασμιώτατο έτη πολλά για την ονομαστική του εορτή.

Φέτος, ο Σεβασμιώτατος λόγω της πανδημίας δεν δέχτηκε εόρτιες ευχές και επισκέψεις ούτε στην πόλη της Λιβαδειάς ούτε στην πόλη της Θήβας.

Σχετικά