ΛΙΒΑΔΕΙΑ:Στην πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση στις 6 Μαΐου τα Σωματεία Συνταξιούχων ΙΚΑ –ΔΗΜΟΣΙΟΥ – ΟΑΕΕ επ.Λιβαδειάς

sintaksiouxoi libadeia

Τα Συνεργαζόμενα Σωματεία Συνταξιούχων ΙΚΑ –ΔΗΜΟΣΙΟΥ – ΟΑΕΕ επαρχίας Λιβαδειάς μετά από συνεδρίαση των Δ.Σ. αποφάσισαν να συμμετέχουν στην απεργιακή συγκέντρωση την Πέμπτη 6 Μαΐου στην κεντρική πλατεία της Λιβαδειάς στις 10:30 το πρωί. 

Η Πρωτομαγιά είναι η παγκόσμια ημέρα της Εργατικής τάξης, σηματοδοτεί τους σκληρούς αγώνες που έδωσε και δίνει για τα δικαιώματά της, για την κατάργηση της εκμετάλλευσης. 135 χρόνια μετά την αιματοβαμμένη Πρωτομαγιά του Σικάγο για την διεκδίκηση της 8ωρου και 101 χρόνια από την καθιέρωση με νόμο του 8ωρου στην Ελλάδα, η κυβέρνηση επιδιώκει να το καταργήσει και να του δώσει τη χαριστική βολή, να επιβάλει εξαντλητικά ωράρια, απλήρωτη δουλειά, ενώ με το νομοσχέδιο επιχειρεί να βάλει τα συνδικάτα και τη συλλογική δράση στο γύψο. 

Βαδίζουμε μαζί με τους συμμάχους μας εργαζόμενους στον ίδιο δρόμο του αγώνα, ενώνουμε τις φωνές μας, στέλνουμε μήνυμα διεκδίκησης μιας καλύτερης ζωής.

Διεκδικούμε: 

Ότι άδικα μας έχει αφαιρεθεί σε κύριες και επικουρικές συντάξεις.

Να επανέλθουν η 13η και 14η σύνταξη.

Κατώτερη σύνταξη για όλους 600 ευρώ από τα 384 ευρώ που είναι σήμερα και άμεση καταβολή των συντάξεων

Δωρεάν φάρμακα και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

 Άμεσα πρόσληψη γιατρών, νοσηλευτών, επίταξη των ιδιωτικών δομών Υγείας. 

Να αποδοθούν σε όλους τους συνταξιούχους τώρα όλα τα αναδρομικά, δίχως δικαστήρια και προαπαιτούμενα.

Η κυβέρνηση κατάργησε με νόμο τις διατάξεις που προέβλεπαν 300 ευρώ (Δώρο) στους συνταξιούχους για το Πάσχα. Απαιτούμε από την κυβέρνηση άμεσα να καταβάλει το Δώρο του Πάσχα σε όλους τους συνταξιούχους.

Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά!!!

Συνεργαζόμενα Σωματεία Συνταξιούχων

ΙΚΑ –ΔΗΜΟΣΙΟΥ – ΟΑΕΕ επαρχίας Λιβαδειάς

Σχετικά