Συμμετοχή του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Λιβαδειάς στην απεργία της 6ης Μαΐου

Τιμάμε την Εργατική Πρωτομαγιά! 

Συμμετέχουμε στην  απεργία της 6ης Μαΐου 2021

Φέτος που συμπληρώνονται 135 χρόνια από την εξέγερση στο Σικάγο για τη θέσπιση του 8ωρου και 101 χρόνια από την κατάκτησή του στη χώρα μας, καλούμαστε να δώσουμε τη δική μας μάχη ενάντια στην προσπάθεια κυβέρνησης και εργοδοσίας να επαναφέρουν τον εργασιακό μεσαίωνα, μέσω της θεσμοθέτησης της 10ωρης δουλειάς χωρίς πρόσθετη αμοιβή και ουσιαστική κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

Πρόκειται για υλοποίηση των κατευθύνσεων της Ε.Ε., καθώς στην ισχύουσα ευρωπαϊκή Οδηγία ο μοναδικός περιορισμός που υπάρχει για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας (και μάλιστα σε ετήσια βάση), είναι να μην υπερβαίνει το ημερήσιο ωράριο τις 13 ώρες! 

Παράλληλα με την κατάργηση του 8ώρου χτυπιούνται και μια σειρά από συνδικαλιστικές ελευθερίες και γίνεται ακόμα πιο επιθετική η παρέμβαση του κράτους στη λειτουργία των σωματείων και συλλόγων. Διευκολύνονται οι απολύσεις συνδικαλιστών, μειώνονται οι συνδικαλιστικές άδειες ώστε να εμποδίζεται η παρέμβαση στους χώρους δουλειάς, μπαίνουν περαιτέρω εμπόδια στην προκήρυξη απεργίας, επεκτείνεται το προσωπικό ασφαλείας. 

Προωθείται και παραπέρα χτύπημα στην Κοινωνική Ασφάλιση θέλοντας να μετατρέψουν τον εργαζόμενο-ασφαλισμένο σε χρηματοδότη-πελάτη των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών.

Οι εργαζόμενοι όμως δεν πρόκειται να τους κάνουν την χάρη! 

Υπερασπιζόμαστε το 8ωρο, τιμάμε τους νεκρούς και τις θυσίες τους! 

Η δύναμη μας πηγάζει από την ενότητα μας, από την πάλη μας μέσα από τις γραμμές του Συλλόγου! Ακόμα και στις πλέον δύσκολες συνθήκες της προηγούμενης χρονιάς δε σκύψαμε το κεφάλι, δεν μείναμε σιωπηλοί, δώσαμε και δίνουμε τους αγώνες μας!

Η Εργατική Πρωτομαγιά είναι στενά συνδεδεμένη και με τον αγώνα που δίνουμε οι εργαζόμενοι στην Υγεία τον τελευταίο χρόνο για την στήριξη του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, ενάντια στην εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης (τόσο της σημερινής όσο και όσων κυβέρνησαν) στην Υγεία, ενάντια στην υποβάθμιση του Ε.Σ.Υ με στόχο την ιδιωτικοποίηση του και την περαιτέρω εμπορευματοποίηση του κοινωνικού αγαθού της Υγείας. 

Δεν ανεχόμαστε πλέον να μην γίνονται οι απαραίτητες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για την άρτια και ασφαλή λειτουργία των δημόσιων δομών υγείας. Δεν ανεχόμαστε πλέον η απαξίωση και η αποδόμηση του Ε.Σ.Υ να γίνεται το όχημα και το μέσον αύξησης της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων παροχής υπηρεσιών υγείας.

Οι εργαζόμενοι του δημόσιου συστήματος Υγείας αγωνιζόμαστε τόσο μέσα στα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας στο πλευρό των ασθενών υπό δύσκολες συνθήκες, με τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό, εξοπλισμό και υποδομές, αποτέλεσμα της διαχρονικής πολιτικής της υποχρηματοδότησης της υγείας, όσο και έξω στην κοινωνία. 

 Καλούμε όλους τους συναδέλφους να πάρουν μέρος στην Απεργιακή Συγκέντρωση για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς την Πέμπτη 6 Μάη 2021, που θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης στη Λιβαδειά, ώρα 10:30π.μ., με τήρηση όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων (μάσκες, αποστάσεις κ.α.).

Συμμετέχουμε στην Πρωτομαγιάτικη Απεργία διεκδικώντας: 

Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο για τα εργασιακά.

Καμία καταστρατήγηση του 8ωρου, πληρωμή των υπερωριών μας από το πρώτο λεπτό.

Ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών για την αποτροπή των αδήλωτων υπερωριών.

Κατοχύρωση της ανεμπόδιστης δράσης των συνδικάτων και του δικαιώματος της απεργίας.

Δημόσιο Σύστημα Υγείας – Πρόνοιας, με πλήρη και επαρκή στελέχωση και κρατική χρηματοδότηση.

Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων με ελαστικές εργασιακές σχέσεις.

Ένταξη στα Βαρέα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα όλοι όσων εργάζονται σε αντίστοιχες συνθήκες.

Χαρακτηρισμό θανάτου συναδέλφων από κορωνοϊό ως εργατικό ατύχημα.

Να ανακληθεί η απόφαση για την περικοπή των τακτικών ιατρείων και χειρουργείων.

Επίταξη ιδιωτικών μονάδων υγείας και ένταξη τους στο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

ΟΛΟΙ στην Απεργιακή Συγκέντρωση την Πέμπτη 6 Μάη 2021, και  ώρα 10:30π.μ. στην κεντρική πλατεία Λιβαδειάς

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

    Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                    Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

   ΜΑΚΡΗ ΔΗΜΗΤΡΑ                                        ΚΛΑΔΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ 

Σχετικά