ΣΥΡΙΖΑ Λιβαδειάς:Ασταμάτητα δουλεύουν μόνο τα ρολόγια-ΟΧΙ στην κατάργηση του 8ωρου

Ο κόσμος της εργασίας πήρε θέση στη «Μητέρα των Μαχών». Πλήθος συμπολιτών μας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Λιβαδειάς και ένωσαν την φωνή τους ενάντια στο νέο εκτρωματικό νομοσχέδιο για εργασιακά και τον συνδικαλισμό. Μετά τη συγκέντρωση και τις ομιλίες ακολούθησε διαδήλωση διαμαρτυρίας στο κέντρο της πόλης. Ο αγώνας θα συνεχιστεί στους εργασιακούς χώρους και στην κοινωνία, μέχρι τα σχέδια να μείνουν στα χαρτιά.

Με το νέο «εργασιακό» νομοσχέδιο η κυβέρνηση της ΝΔ επιτίθεται ολομέτωπα στον κόσμο της εργασίας. Εν έτη 2021 και εν μέσω πανδημίας, επιχειρεί να ακυρώσει θεμελιώδη δικαιώματα και κατακτήσεις πολύχρονων και ματωμένων δημοκρατικών αγώνων 120 ετών.

Το νέο νομοσχέδιο προωθεί την πλήρη απορρύθμιση της αγοράς εργασίας με την γενίκευση της ελαστικής και φθηνής εργασίας και την αποδιάρθρωση του ωραρίου εργασίας. Θεσπίζεται η ουσιαστική κατάργηση του οκταώρου, η διευθέτηση του χρόνου εργασίας με ατομικές συμβάσεις, η αύξηση των υπερωριών σε 150 ώρες και η απλήρωτη υπερωριακή εργασία, χωρίς κανόνες, ακόμη και το Σαββατοκύριακο. Τέλος ο δήθεν «εκσυγχρονισμός της εργατικής νομοθεσίας» υπονομεύει ξεκάθαρα τις συνδικαλιστικές ελευθερίες, του δικαιώματος στην απεργία και κάθε έννοιας συλλογικής διαπραγμάτευσης και διεκδίκησης.

Ως ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία χαιρετίζουμε τον αγώνα των σωματείων και των συλλόγων εργαζομένων και υποσχόμαστε πως θα σταθούμε στο πλευρό τους.

Ασταμάτητα δουλεύουν μόνο τα ρολόγια

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ 8ΩΡΟΥ

ΟΧΙ ΣΤΗ ΦΘΗΝΗ ΚΑΙ ΕΛΑΣΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Λιβαδειάς

Σχετικά