Για ποιο λόγο ο Δήμαρχος Αλιάρτου Θεσπιέων ευχαριστεί τους δημότες του

Ο Δήμαρχος Αλιάρτου Θεσπιέων,Γιώργος Ντασιώτης,με ανάρτηση στο fb,ευχαριστεί τους δημότες του για την ανταπόκρισή τους, όσον αφορά την καθαριότητα στους δημόσιους χώρους τις ημέρες του Πάσχα. 

ΝΤΑΣΙΩΤΗΣ:ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ !!!! ΜΠΡΑΒΟ ΜΑΣ !!!

Ο Δημόσιος χώρος είναι ιερός. Ανήκει σε όλους μας και η προστασία  του δείχνει υψηλό επίπεδο αλληλοσεβασμού μεταξύ των χρηστών του, αλλά κυρίως υψηλό αίσθημα ατομικής και κοινωνικής ευθύνης.

Για το ζήτημα της Ατομικής ή Κοινωνικής Ευθύνης, τον τελευταίο χρόνο έχουν ειπωθεί πολλά,όλοι μας έχουμε πει, με αφορμή την πανδημία. Η αλήθεια είναι ότι κάποιες φορές χρησιμοποιήθηκε από πολλούς και ως πρόσχημα,αλλά μια άλλη μεγάλη αλήθεια, επίσης, είναι πως η ατομική ευθύνη πρέπει να μας συνοδεύει σε κάθε μας ενέργεια, όπως και η αυτοκριτική.

Για να επανέλθω στο θέμα μου ,που είναι ο Δημόσιος κοινόχρηστος χώρος, γνωρίζω ότι αρκετές φορές, έχω υπάρξει επικριτικός σε αυθαίρετες ενέργειες που προσβάλουν το χώρο,το περιβάλλον, τον άνθρωπο, αλλά και τον εργαζόμενο στην καθαριότητα. 

Οι ενέργειες αυτές αφορούν κυρίως την αυθαίρετη,από κάθε άποψη, εναπόθεση των ,κάθε είδους, απορριμμάτων, που διαθέτει ο καθένας, οπουδήποτε, οποτεδήποτε και χωρίς κανένα σεβασμό στη γειτονιά, στους κατοίκους της και στους εργαζόμενους.

 Το θέαμα που δημιουργείται σε αυτές τις περιπτώσεις είναι φρικτό και σίγουρα όχι καλό για τη δημόσια υγεία.

Ο φετινός εορτασμός του Πάσχα συνέπιπτε με συνεχόμενες αργίες δημιουργώντας ένα ολόκληρο πενθήμερο, κατά το οποίο μάλιστα, ως συνήθως, όλοι κάνουμε εργασίες, στα σπίτια μας, στις αυλές και στους κήπους μας. Είναι σχεδόν σίγουρο ότι η παραγωγή απορριμμάτων είναι πολύ μεγάλη, όπως επίσης η ανεξέλεγκτη εναπόθεσή τους, δημιουργεί τραγικές εικόνες στους δημόσιους χώρους των γειτονιών μας. Αυτό φυσικά δεν τιμά κανέναν μας.

Με σύνθημα “” ΚΡΑΤΑΜΕ ΚΑΘΑΡΕΣ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣ “”  εκδώσαμε ανακοίνωση –  έκκληση, να αποφύγουμε τη μετατροπή των κοινόχρηστων χώρων σε σκουπιδότοπους, αλλά και των κάδων απορριμμάτων σε υγειονομικές βόμβες  https://www.facebook.com/103797267933550/posts/299762738337001/

Ήμουν πολύ βέβαιος για το θετικό αποτέλεσμα και οι συνεργάτες μου με άκουσαν να τους το  λέω, ως “”προφητεία””. 

Σε ΟΛΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ, σε κάθε γειτονιά,έχοντας είτε προσωπική εικόνα ή μέσω των Προέδρων και των άλλων συνεργατών μου, οι Δημότες μας ανταποκρίθηκαν και σεβάστηκαν το χώρο. Ένα δύσκολο πενθήμερο, όχι μόνο δε μας στεναχώρησε, αλλά μας έκανε να αισθανθούμε υπέροχα.

 Η εμπειρία του τελευταίου χρόνου, της πανδημίας, έχει δημιουργήσει σε όλους μας μια πανίσχυρη αίσθηση της Ατομικής Ευθύνης, που εν τέλει, με την αντίστοιχη προσαρμογή της συμπεριφοράς,  μετατρέπεται σε Κοινωνική.

Το είδαμε στην τήρηση των μέτρων, κατά το διάστημα που είμασταν σε lockdown, το βλέπουμε στη συνέχεια κρατώντας τα κρούσματα χαμηλά και το βλέπουμε και στην ανταπόκριση για σεβασμό του δημόσιου χώρου.

Αυτό είναι τεράστιο κεφάλαιο που αποκτήσαμε σε δύσκολες συνθήκες. Προσωπικά είμαι πολύ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ γι αυτό.

Επειδή λοιπόν, ο ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΕΠΑΙΝΟΣ, για καλές ενέργειες, παιδαγωγικά, είναι ιερή υποχρέωση αυτού που δημόσια ΕΠΕΚΡΙΝΕ τις αντίστοιχες κακές, αλλά εν προκειμένω και μεγάλη χαρά μου να το κάνω, οφείλω να πω ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΙΑΡΤΟΥ- ΘΕΣΠΙΕΩΝ, για αυτό το αποτέλεσμα, καθώς και προσωπικά ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για την ανταπόκριση  στην εκκλησή μου.

ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟ ΑΠΟΛΑΥΣΑΜΕ ΟΛΟΙ !!!!

Με σύνθημά μας ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ, συνεχίζουμε.

Σχετικά