Σύγχυση με τα αίτια θανάτου του παπα-Χαράλαμπου- σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του την Παρασκευή

Σοβαρά ερωτήματα προκύπτουν σχετικά με τα αίτια θανάτου του ιερέα Χαράλαμπου Χατζηχαραλάμπους στον Ορχομενό.

Παρότι νοσηλευόταν στην κλινική covid του νοσοκομείου της Λιβαδειάς η οικογένεια του φέρεται να ζήτησε τη διενέργεια ιατροδικαστικής εξέτασης.

Σύμφωνα με το δικηγόρο Νίκο Αντωνιάδη και γνωστό αρνητή του κορονοϊού η Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πειραιά, που εξέτασε τη σορό του ιερέα, διαπίστωσε ότι ο θάνατος του προκλήθηκε από εκτεταμένο ενδοκοιλιακό αιμάτωμα και όχι από τον κορονοϊό ενώ αναμένονται και τα αποτελέσματα των τοξικολογικών και ιστοπαθολογικών εξετάσεων.

Ο κ. Αντωνιάδης που δηλώνει και νομικός εκπρόσωπος της οικογένειας του ιερέα,  με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης υποστηρίζει ότι με ενέργειες του Ορχομένιου Μητροπολίτη Κυδωνιών Αθηναγόρα από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, κινήθηκε η διαδικασία για τη διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.

Σημειώνει μάλιστα ότι ο Μητροπολίτης του ζήτησε να διοριστεί και αυτός δικηγόρος της οικογένειας, δίπλα στον επί σειρά ετών δικηγόρο του Πατριαρχείου, Ηλία Γιαννόπουλο.

Η σορός του παπα- Χαράλαμπου θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα από τις 8.00 το πρωί της Παρασκευής και στις  12.00 θα τελεστεί η κηδεία του, σε στενό οικογενειακό κύκλο και με συγκεκριμένο αριθμό παρευρισκομένων. Η ταφή του θα γίνει πίσω από την Παναγία της Σκριπούς σε σημείο ανάμεσα στον Ιερό Ναό και στα κελιά του παλιού Μοναστηριού όπως ήταν και η επιθυμία του.

Οι εξελίξεις έχουν πυροδοτήσει μεγάλη ανησυχία στην περιοχή καθώς αναμένεται μεγάλη προσέλευση πιστών με τα ερωτήματα για τα ακριβή αίτια του θανάτου του να αιωρούνται καθώς δεν θα τηρηθεί το υγειονομικό πρωτόκολλο ταφής για άτομα που έχασαν τη ζωή τους από τον κορονοϊό.

Επισημαίνεται ότι μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει επίσημη ανακοίνωση από τη διοίκηση του νοσοκομείου Λιβαδειάς, το οποίο βρίσκεται σοβαρά εκτεθειμένο.

siriosfm.gr

Σχετικά