«Η Μαντλίν δολοφονήθηκε λίγο μετά την απαγωγή της»

Τι είπε ο Γερμανός Εισαγγελέας που κάνει την έρευνα…

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως όσον αφορά στην υπόθεση της εξαφάνισης της μικρής Μαντλίν ΜακΚάν από το τουριστικό θέρετρο Πράια ντα Λουζ στο Αλγκάρβε στην Πορτογαλία, στις 3 Μαΐου του 2007, όταν ήταν τριών ετών.

Πριν λίγες μέρες είχε ανακοινωθεί από τις γερμανικές αρχές ότι υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία που συνδέουν τον γερμανό παιδόφιλο Κριστιάν Μπρίκνερ, που είναι και ο βασικός ύποπτος. Χθες αποκάλυψαν ότι έχουν στη διάθεσή τους τηλεφωνικές συνομιλίες, οι οποίες ενοχοποιούν τον Μπρίκνερ για την εξαφάνιση της μικρής, αναφέρει η Daily Mail.

Οι εν λόγω τηλεφωνικές συνομιλίες αποκαλύπτουν τις κινήσεις του Γερμανού τον Μάιο του 2007, την περίοδο εξαφάνισης της μικρής. Οι Γερμανοί αποκάλυψαν πως ο Μπρίκνερ φαίνεται να είχε λάβει μια κλήση από πορτογαλικό αριθμό τηλεφώνου τη βραδιά που εξαφανίστηκε το παιδί.

Με βάση τα νέα αυτά ηχητικά ντοκουμέντα, ο Κριστιάν Βόλτερς, ο εισαγγελέας που ερευνά την εξαφάνιση, θεωρεί ότι η Μαντλίν είναι νεκρή και ότι δολοφονήθηκε στην Πορτογαλία από τον, σήμερα, 44χρονο Γερμανό.

Ο Βόλτερς θεωρεί ότι το κορίτσι δολοφονήθηκε λίγες ώρες μετά την απαγωγή του, στην Πορτογαλία, προσθέτοντας πως «υπάρχουν αποδείξεις πως η Μαντλίν δολοφονήθηκε από τον Μπρίκνερ», ωστόσο μέχρι στιγμής καμία δεν έχει παρουσιαστεί επίσημα.

«Επιμένουμε ότι ο άνδρας που έχει αναγνωριστεί ως ο βασικός ύποπτος είναι αυτός που διέπραξε το έγκλημα και δεν ψάχνουμε κάποιον άλλο», υποστηρίζει ο Βόλτερς.

Οι ερευνητές της υπόθεσης ευελπιστούν να απαγγείλουν κατηγορίες στον Μπρίκνερ έως το τέλος του καλοκαιριού στηριζόμενοι και στο ότι για το διάστημα μεταξύ 1995 και 2007, ο Μπρίκνερ ζούσε στην περιοχή της Αλγκάρβε.

Σχετικά