Λαϊκή Συσπείρωση Θήβας:Να μη φύγει από το κέντρο της Θήβας η Λαϊκή Αγορά της Τετάρτης

ΝΑ ΜΗ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΘΗΒΑΣ Η ΛΑΪΚΗ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ!

            Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θήβας συζητήθηκε η πρόταση της δημοτικής αρχής για μεταφορά της Λαϊκής Αγοράς τόσο του Σαββάτου, όσο και της Τετάρτης στο χώρο του πάρκου του Αη Γιάννη.

            Αντιλαμβανόμενοι τόσο την ανάγκη επιβίωσης των εμπόρων και παραγωγών της Λαϊκής, όσο και το γεγονός ότι η λειτουργία της την Τετάρτη στο κέντρο της πόλης εξυπηρετούσε εκατοντάδες συνανθρώπους που συνδυάζουν τα ψώνια τους με άλλες καθημερινές εργασίες τους στο κέντρο, στηρίξαμε με κάθε δυνατό μέσο το να παραμείνει η Λαϊκή την Τετάρτη στο κέντρο της πόλης.

            Αυτή εξάλλου ήταν και η πρόταση των δύο σωματείων της Λαϊκής, η οποία είχε έγκαιρα γνωστοποιηθεί στη δημοτική Αρχή.

            Απέναντι σε αυτά τα λογικά επιχειρήματα, η δημοτική αρχή επέμεινε στην πρότασή της, επικαλούμενη το νέο χώρο του Αη Γιάννη, οχλήσεις περιοίκων του χώρου της Τετάρτης και ότι δήθεν ο συγκεκριμένος χώρος δεν αρκεί για να στεγασθεί ένας αριθμός παραγωγών οι οποίοι έχουν αιτηθεί την έκδοση άδειας για να δουλεύουν στη Λαϊκή.

            Απαντήσαμε συγκεκριμένα, ότι η Θήβα θα είναι πλέον η μόνη πόλη στην Ελλάδα όπου οι δύο Λαϊκές θα γίνονται στο ίδιο σημείο. Ότι επίσης η καθημερινή ημέρα της Τετάρτης προϋποθέτει ένα κεντρικό σημείο, κοντά σε υπηρεσίες για να εμφανίζει κίνηση.

            Ακόμη αντιπροτείναμε άλλο χώρο εντός του κέντρου, σε σημείο με απουσία κατοικιών. Τέλος, ζητήσαμε να γίνουν δεκτές οι αιτήσεις και να στεγασθούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι την Τετάρτη στο κέντρο, ακόμη κι αν αυτό συνεπάγεται μείωση του μήκους των πάγκων. Αυτή την πρόταση υποβάλλαμε και προς ψήφιση.

            Απέναντι σε όλα αυτά, η «συμβιβαστική πρόταση» της δημοτικής αρχής ήταν η Λαϊκή να λειτουργεί δύο Τετάρτες στον Αη Γιάννη, μία Τετάρτη στο κέντρο και μία Τετάρτη στα όρια του Πυριού.

            Μεταξύ των δύο προτάσεων, υπερψηφίστηκε κατά πλειοψηφία εκείνη της δημοτικής αρχής, που κατά τη γνώμη μας θα δημιουργήσει σοβαρή σύγχυση.

            Δε μπορούμε να αγνοήσουμε ότι η εμμονή που έχει δείξει τόσο η προηγούμενη όσο και η τωρινή δημοτική αρχή απέναντι στους εμπόρους και παραγωγούς της Λαϊκής εκδηλώνεται σε μία περίοδο που ολόκληρη σειρά από κυβερνητικά μέτρα κάνουν ολοένα και πιο δύσκολη την επιβίωση όσων βγάζουν το μεροκάματό τους από το συγκεκριμένο επάγγελμα. Φυσικά, οι βασικοί ωφελούμενοι από αυτά τα μέτρα δεν είναι οι καταναλωτές, αλλά οι αλυσίδες των σούπερ μάρκετ.

            Πιο πρόσφατη εξέλιξη αποτελεί το απαράδεκτο νομοσχέδιο της τωρινής κυβέρνησης για τις Λαϊκές, το οποίο βάζει ταφόπλακα στον ίδιο το θεσμό και δίκαια προκάλεσε σωρεία αντιδράσεων.

            Μέσα στην τραγική οικονομική κατάσταση που βιώνει η μεγάλη πλειοψηφία του λαού και της περιοχής μας, καλούμε τη Δημοτική Αρχή να εισακούσει τα δίκαια αιτήματα των εμπόρων και παραγωγών της Λαϊκής. Να προσπαθήσει να βρει λύσεις ώστε η Λαϊκή να παραμείνει την Τετάρτη στο κέντρο της πόλης, προς όφελος και των καταναλωτών. Να σταματήσει να τους αντιμετωπίζει ως εισπρακτικός μηχανισμός και να πάψουν οι λογικές του διαίρει και βασίλευε.    

Σχετικά