Ηχηρό πολιτικό χαστούκι για το Δήμαρχο Θηβαίων η απόφαση του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης

 Ηχηρό πολιτικό χαστούκι στην Δημοτική Αρχή αποτελεί η απόφαση του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης μετά την προσφυγή μου για θέματα που αφορούν την σωστή λειτουργία των συλλογικών οργάνων του Δήμου Θηβαίων.

Μαθήματα Αυτο…Διοίκησης !!!

Ηχηρό πολιτικό χαστούκι αποτελεί για το Δήμαρχο Θηβαίων η πρόσφατη απόφαση του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης με την οποία ακυρώνεται η με αριθμό 25/2021 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την 2η τροποποίηση του τεχνικού προγράμματος του Δήμου μετά από προσφυγή που είχα ασκήσει κατ΄ αυτής.

Οι λόγοι της ακύρωσης ήταν ότι α) η Εκτελεστική Επιτροπή του Δήμου, στην οποία προεδρεύει ο κ. Δήμαρχος και έχει αρμοδιότητα να εισηγηθεί προς το Δημοτικό Συμβούλιο την τροποποίηση του Τεχνικού Προγράμματος, δεν είχε νόμιμη σύνθεση και συγκεκριμένα δεν είχαν προσκληθεί να παρευρεθούν στη συνεδρίαση αυτής οι πρόεδροι των κοινοτήτων, πράγμα που είναι υποχρεωτικό, όταν συζητείται θέμα που αφορά ειδικά την κοινότητά τους και β) ο κ. Δήμαρχος πρότεινε προφορικά στο Δημοτικό Συμβούλιο και άλλον κωδικό για τροποποίηση πέρα από την εισήγηση της Εκτελεστικής Επιτροπής.

Να σημειώσω ότι, προηγουμένως, με άλλη απόφαση του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, μετά από αυτεπάγγελτο έλεγχο, είχε ακυρωθεί μερικά και η 25/2021 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που αφορούσε τη 2η αναμόρφωση του προϋπολογισμού του Δήμου, γιατί και εκεί ο κ. Δήμαρχος είχε προτείνει και άλλους κωδικούς για αναμόρφωση πέρα από την εισήγηση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου, που είναι το εισηγητικό όργανο προς το Δημοτικό Συμβούλιο σε αυτή την περίπτωση, στο οποίο, επίσης, προεδρεύει ο κ. Δήμαρχος.

Όταν, λοιπόν, ο κ. Δήμαρχος μετά από δύο χρόνια θητείας αγνοεί τα βασικά ή περιφρονεί τα αρμόδια συλλογικά όργανα του Δήμου και τις αποφάσεις τους πώς μπορούμε να περιμένουμε ότι θα επιλύσει πιο σύνθετα προβλήματα που αφορούν το Δήμο μας?

Ο Δημοτικός Σύμβουλος

Δήμου Θηβαίων

Κων/νος Βενιζέλος

Σχετικά