Διακοπές ρεύματος Powerwall: Τέλος! Ηρθε το powerbank για το σπίτι και στην Ελλάδα

Διακοπές ρεύματος Powerwall: Το Powerwall είναι μια μπαταρία που αποθηκεύει ενέργεια, ανιχνεύει διακοπές ρεύματος και γίνεται αυτόματα η πηγή ενέργειας του σπιτιού σας όταν πέσει το ηλεκτρικό δίκτυο.

Ο Elon Musk είπε πως στόχος του είναι να αλλάξει ριζικά τον τρόπο που ο κόσμος χρησιμοποιεί την ενέργεια και τα Powerwall της Tesla έχουν τον τρόπο

Η επαναφορτιζόμενη μπαταρία ιόντων-λιθίου του Powerwall μπορεί να τοποθετηθεί είτε σε εσωτερικό, είτε σε εξωτερικό τοίχο. Το οικιακό Powerbank έχει εγγύηση 10 ετών με την εγκατάσταση του να γίνεται από έναν εκπαιδευμένο ηλεκτρολόγο.

Έτσι, μπορείτε να επαναφορτίστε τα στοιχεία των μπαταριών του με καθαρή ενέργεια σε συνδυασμό με το ηλιακό φως, αλλά και να χρησιμοποιήστε την αποθηκευμένη ενέργεια για να τροφοδοτήσετε το σπίτι σας με ρεύμα κατά τη διάρκεια μιας διακοπής ρεύματος συνεχίζοντας έτσι τη λειτουργία των συσκευών σας χωρίς διακοπή.
Διακοπές ρεύματος Powerwall:Ασφάλεια: Αποκτήστε εφεδρική προστασία

Το Powerwall είναι μια μπαταρία που αποθηκεύει ενέργεια, ανιχνεύει διακοπές ρεύματος και γίνεται αυτόματα η πηγή ενέργειας του σπιτιού σας όταν πέσει το ηλεκτρικό δίκτυο. Σε αντίθεση με τις γεννήτριες, το Powerwall διατηρεί τα φώτα σας αναμμένα και τα τηλέφωνά σας φορτισμένα χωρίς συντήρηση, καύσιμο ή θόρυβο.

Το Powerwall μειώνει την εξάρτησή σας από το ηλεκτρικό δίκτυο, αποθηκεύοντας ηλιακή ενέργεια για χρήση όταν δεν υπάρχει ηλιοφάνεια. Χρησιμοποιήστε το Powerwall μεμονωμένα ή συνδυάστε το με άλλα προϊόντα για να εξοικονομήσετε χρήματα, να μειώσετε το αποτύπωμα άνθρακα.

Με την εφαρμογή Tesla, μπορείτε να παρακολουθείτε την παραγωγή και την κατανάλωση ενέργειας του σπιτιού σας σε πραγματικό χρόνο. Με άμεσες ειδοποιήσεις και απομακρυσμένη πρόσβαση, μπορείτε να ελέγχετε το σύστημά σας από οπουδήποτε.
Μοντέρνο και συμπαγές

Με εύκολη εγκατάσταση και μινιμαλιστική σχεδίαση, το Powerwall αποτελεί ένα όμορφο συμπλήρωμα για πολλά οικιακά στυλ. Η συμπαγής κατασκευή «όλα σε ένα» διαθέτει ευέλικτες επιλογές τοποθέτησης για εσωτερικούς ή εξωτερικούς χώρους. Είναι επίσης φιλικό για τα παιδιά και τα κατοικίδια χωρίς εκτεθειμένα καλώδια ή καυτούς αεραγωγούς.

Τα οικιακά… powerbank της Tesla είναι διαθέσιμα και στην Ελληνική αγορά με τιμές που ξεκινούν από τα 9.599 ευρώ (με ΦΠΑ).
Διακοπές ρεύματος Powerwall:Tesla: Θα παρακολουθεί τους οδηγούς στη λειτουργία Autopilot

Η εσωτερική κάμερα των Tesla Model 3 & Y παρακολουθεί την κίνηση των ματιών και του κεφαλιού, του οδηγού για να αποκαλύψει αν έχουν η όχι τον έλεγχο του οχήματος.

Εδώ και χρόνια, τα μοντέλα Tesla Model 3 και Y είχαν κάμερες μέσα στο αυτοκίνητο και όμως δεν τις χρησιμοποιούσαν για την παρακολούθηση του οδηγού κατά την χρήση του προγράμματος οδήγησης «Autopilot». Τώρα τα πράγματα έχουν πλέον αλλάξει.

Ενώ πολλοί κατασκευαστές αυτοκινήτων χρησιμοποιούν προηγμένα συστήματα παρακολούθησης για να διασφαλίσουν ότι οι οδηγοί δεν χρησιμοποιούν λανθασμένα τα ημιαυτόνομα συστήματα οδήγησης, η Tesla βασίστηκε αποκλειστικά σε αισθητήρες στο τιμόνι που μετρούν τη δύναμη που ασκούν πάνω του οι οδηγοί. Αυτοί οι αισθητήρες μπορούν εύκολα να ξεγελαστούν και για μεγάλο χρονικό διάστημα. Έτσι οι υποστηρικτές της ασφάλειας έχουν παρακαλέσει την Tesla να εφαρμόσει ένα άλλο πιο κατάλληλο σύστημα παρακολούθησης.

Η αυτοκινητοβιομηχανία τόνισε ότι η κάμερα διαθέτει σύστημα δεδομένων κλειστού τύπου που σημαίνει ότι τυχόν εικόνες που «παίρνει» η κάμερα δεν βγαίνουν από το αυτοκίνητο, ούτε ανεβαίνουν σε κάποια πλατφόρμα. Επιπλέον, το σύστημα δεν μπορεί να αποθηκεύσει πληροφορίες, εκτός εάν οι πελάτες επιτρέψουν την κοινή χρήση δεδομένων.

«Οι Αναφορές καταναλωτών ζητούν συστήματα παρακολούθησης προγραμμάτων οδήγησης βάσει φωτογραφικών μηχανών για συστήματα αυτοματισμού όπως το AutoPilot της Tesla εδώ και χρόνια», δήλωσε πρόσφατα ο TechCrunch , ανώτερος διευθυντής αυτόματων δοκιμών στο Consumer Reports, Jake Fisher και πρόσθεσε: «Το τρέχον σύστημα ροπής ανίχνευσης της Tesla στο τιμόνι δεν μπορεί να πει εάν ο οδηγός κοιτάζει το δρόμο. Εάν το νέο σύστημα αποδειχθεί αποτελεσματικό, θα μπορούσε να συμβάλει στην αποτροπή της απόσπασης της προσοχής και να είναι μια σημαντική βελτίωση για την ασφάλεια – ενδεχομένως να σώσει ζωές.
Ελπίζουμε ότι άλλα αυτοκίνητα θα ενημερωθούν σύντομα και ανυπομονούμε να τα αξιολογήσουμε. »

Το 2018, ο Elon Musk απέρριψε προτάσεις από μηχανικούς της Tesla για προσθήκη ενός προηγμένου συστήματος παρακολούθησης οδηγού, υποστηρίζοντας πως η παρακολούθηση των ματιών ήταν αναποτελεσματική.

Απομένει να δούμε ακριβώς πώς λειτουργεί το σύστημα παρακολούθησης του οδηγού της Tesla και αν παρακολουθεί τα μάτια των οδηγών ή μάλλον τη θέση του κεφαλιού τους. Σε κάθε περίπτωση, το σύστημα δεν έχει εξαλείψει την ανάγκη για τους οδηγούς να διατηρούν τα χέρια τους στο τιμόνι και να είναι σε θέση να παίρνουν τον έλεγχο ανά πάσα στιγμή. Άλλοι κατασκευαστές αυτοκινήτων, όπως η General Motors και η Ford, χρησιμοποιούν τα συστήματα παρακολούθησης οδηγού για να επιτρέπουν την οδήγηση χωρίς χέρια σε διαχωρισμένους αυτοκινητόδρομους.
Πηγή: newsauto.gr

Σχετικά