ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Λιβαδειάς:Οι εργαζόμενοι της Λιβαδειάς τίμησαν την ημέρα της απεργίας και φώναξαν ένα βροντερό ΌΧΙ

Οι εργαζόμενοι της Λιβαδειάς τίμησαν την ημέρα της απεργίας. 

Ο κόσμος της εργασίας ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Λιβαδειάς και φώναξε ένα βροντερό ΌΧΙ στο νέο εργατικό νομοσχέδιο που καταθέτει η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Μετά τη συγκέντρωση και τις ομιλίες ακολούθησε διαδήλωση διαμαρτυρίας στο κέντρο της πόλης.

Σε ολόκληρη την χώρα το μήνυμα των εργαζομένων ήταν ξεκάθαρο και δεν επιτρέπει τη νομοθέτηση της «εργασιακής ζούγκλας» που οραματίζονται. Η νομιμοποίηση της εργοδοτικής αυθαιρεσίας θεσμοθετείται με την επιβολή 10ωρης εργασίας χωρίς αμοιβή, την αύξηση των ωρών υπερωριακής απασχόλησης με μείωση απολαβών και τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας με ατομική συμφωνία. Διαλύεται η εργατική νομοθεσία με την απελευθέρωση των καταχρηστικών απολύσεων και την ουσιαστική κατάργηση κάθε δυνατότητας συλλογικής διαπραγμάτευσης.

Παράλληλα, η κυβέρνηση της ΝΔ προχώρα στον έλεγχο  του συνδικαλιστικού κινήματος από την κυβέρνηση, στην περιστολή του δημοκρατικού  δικαιώματος των εργαζομένων για κινητοποιήσεις, καθώς και στην ποινικοποίηση της απεργίας. Φυσικά, το σχέδιο ολοκληρώνεται με την διάλυση των ελεγκτικών μηχανισμών και την κατάργηση του ΣΕΠΕ.

Αγωνιζόμαστε για:

·        Αξιοπρεπή εργασία για όλους και όλες,  με καλύτερες συνθήκες  και αμοιβές.

·        Το δημοκρατικό δικαίωμα στην απεργία και  τη συλλογική  διεκδίκηση καλύτερων όρων εργασίας.

·        Δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη με επίκεντρο τον άνθρωπο.

Να αποσυρθεί τώρα το αντεργατικό νομοσχέδιο έκτρωμα.

Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Λιβαδειάς

Σχετικά