Στην Αθήνα για την απεργιακή συγκέντρωση το Εργατικό Κέντρο Θήβας-ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ

Εικοσιτετράωρη απεργία πραγματοποίησε σήμερα Πέμπτη 10 Ιουνίου, η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας και τα Εργατικά Κέντρα της δύναμής της ενώ συμμετείχε  και στήριζε η ΑΔΕΔΥ

Ένα βροντερό «όχι» στο εργασιακό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση είπαν χιλιάδες εργαζόμενοι, συνδικάτα, σωματεία, φοιτητικοί σύλλογοι και μέλη πολιτικών κομμάτων στη διάρκεια των μαζικών συγκεντρώσεων που πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας.

Το «χορό» των κινητοποιήσεων άνοιξε στις 10 το πρωί το ΠΑΜΕ με ένα μαζικό συλλαλητήριο και πορεία ενώ ακολούθησαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ που συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κλαυθμώνος. 

Το Εργατικό Κέντρο Θήβας, διατράνωσε την αντίθεσή του στο εργασιακό νομοσχέδιο, κάνοντας λόγο για «αντεργατικό έκτρωμα» και απαίτησε να μην προχωρήσει η ψήφισή του στη Βουλή. 

Το Εργατικό Κέντρο Θήβας, είχε  κάνει κινητοποίηση και   δρομολόγησε  λεωφορεία για τη μεγάλη συγκέντρωση  στην Αθήνα.

Παρόντες στις συγκεντρώσεις για την απεργία ήταν ο γγ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και ο επικεφαλής του ΜεΡα25Γ. Βαρουφάκης. 

Ο κ. Κουτσούμπας, συμμετέχοντας στην απεργιακή συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας, σημείωσε πως ό,τι κι αν κάνει η κυβέρνηση το νομοσχέδιο είναι καταδικασμένο στην συνείδηση των εργαζομένων.

Όπως σημείωσε δε, τον τελικό λόγο πλέον έχουν οι εργάτες και οι εργάτριες, οι νέοι και οι νέες, που αν καταλάβουν και συνειδητοποιήσουν τη δύναμη τους, μπορούν να το αχρηστεύσουν, μπορούν να το στείλουν εκεί που ανήκει, στα σκουπίδια. 

Γιάννης Κιούσης

Σχετικά