Ισπανία: Πατέρας σκότωσε τα παιδιά του, τα πέταξε στη θάλασσα και αυτοκτόνησε

Το έγκλημα που έβγαλε στο δρόμο χιλιάδες γυναίκες είναι από τα χειρότερα στην ιστορία της Ισπανίας.
Τα θύματα είναι δυο κοριτσάκια, ενός και έξι ετών, που άρπαξε ο πατέρας από την πρώην σύζυγό του στα τέλη Απριλίου. Το κορμάκι της 6χρονης Ολίβια βρέθηκε προχτές μέσα σε ένα σακ βουαγιάζ στο βυθό του Ατλαντικού, σε βάθος 1.000 μέτρων.

Ήταν δεμένο στην άγκυρα του σκάφους που ανήκει στον πατέρα της και το οποίο βρέθηκε να επιπλέει ακυβέρνητο ανοιχτά των Κανάριων Νησιών. Ένα δεύτερο σακ βουαγιάζ στο βυθό ήταν άδειο.

Η αστυνομία πιστεύει ότι ο άνδρας σκότωσε τα παιδιά του και έβαλε τέλος στη ζωή του. Η μητέρα είχε κερδίσει δικαστικά την επιμέλεια των παιδιών.

Το χρονικό

Επέλεξε τη θάλασσα για τάφο των παιδιών του, πιθανότατα για να προκαλέσει τρομακτικό πόνο, για να μη μπορέσει να ξαναδεί τα παιδιά η μητέρα τους.

«Δεν θα ξαναδείς τα παιδιά, θα τα φροντίσω εγώ» είχε πει στην πρώην σύζυγό του ο άνδρας στην τελευταία επικοινωνία τους μετά την αρπαγή.

Φίλοι του στην Τενερίφη λένε ότι ο άνδρας ήταν ευκατάστατος, αγαπούσε τις μηχανές- τα καρτ και τις μοτοσυκλέτες- και εκδήλωνε την αγάπη στη μεγάλη κόρη του με περίεργο τρόπο.

Καθώς η ακτοφυλακή συνεχίζει τις έρευνες στη θαλάσσια περιοχή για τον εντοπισμό του άλλου παιδιού και του φερόμενου δράστη, οι γυναίκες που διαδηλώνουν στη Μαδρίτη λένε ότι το έγκλημα είναι χαρακτηριστικό του περιρρέοντος σεξισμού και της καταπίεσης που υφίστανται οι γυναίκες από συζύγους και συντρόφους.

Ακόμα και τώρα αρνούνται ότι οι φόνοι της Άννα και της Ολίβια είναι σεξιστικό έγκλημα.

Περισσότερες από 1.000 γυναίκες και 40 παιδιά έχουν χάσει τη ζωή τους σε καταγεγραμμένα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας στην Ισπανία την τελευταία εικοσαετία.

Σχετικά