Λαϊκή Συσπείρωση Αλιάρτου Θεσπιέων: Το κέντρο Υγείας Αλιάρτου θύμα των πολιτικών ιδιωτικοποίησης της υγείας

Στα πλαίσια του νέου Ε.Σ.Υ. που προπαγανδίζει η κυβέρνηση και που αποτελεί συνέχεια των πολιτικών που εφάρμοσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, προωθεί την  πλήρη προσαρμογή της λειτουργίας των δημόσιων υγειονομικών μονάδων στα επιχειρηματικά κριτήρια επιβάλλοντας στους υγειονομικούς  να γίνουν πιο φθηνοί οι ίδιοι με ωράρια λάστιχο, ενώ οι νέοι εργαζόμενοι πλέον προσλαμβάνονται με παντός είδους ελαστικές και προσωρινές σχέσεις εργασίας. 

Σε αυτό το περιβάλλον υγειονομικοί, γιατροί και νοσηλευτές  που υπηρετούν στο Κέντρο Υγείας Αλιάρτου, που έδωσαν τον εαυτό τους στην προάσπιση της υγείας του λαού τέθηκαν εκτός ενεργούς δράσης. Πώς αλλιώς εξηγούνται οι παραιτήσεις ή οι μακροχρόνιες άδειες…που όλως τυχαίως παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα; Ευτυχώς έχουμε όλους αυτούς που  επαινούσαν το Εθνικό Σύστημα Υγείας, χτυπούσαν παλαμάκια στους γιατρούς και τους νοσηλευτές, έχυναν κροκοδείλια δάκρυα για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του προσωπικού, έκαναν το εμβόλιο selfie και τους υγειονομικούς κομπάρσους φτηνών βίντεο για ιστορίες στο instagram. 

Η περίοδος της πανδημίας απέδειξε τον αναντικατάστατο ρόλο του δημόσιου συστήματος υγείας, τον παρασιτισμό του ιδιωτικού τομέα που θησαύρισε πάνω στον πόνο του λαού, αλλά και την αναγκαιότητα της ενίσχυσης των πρωτοβάθμιων μονάδων υγείας, όπως το Κέντρο Υγείας Αλιάρτου  με όλο το αναγκαίο προσωπικό, με σύγχρονες υποδομές και ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, με χρηματοδότηση από το κράτος, που θα αξιοποιεί όλα τα επιστημονικά και τεχνολογικά επιτεύγματα για την πρόληψη και τη θεραπεία.

Για την Λαϊκή Συσπείρωση Αλιάρτου Θεσπιέων

Γιώργος Μπούτσικος

Βασίλης Παναγιώτου

Σχετικά