Ντασιώτης: Με αναπτυξιακά έργα βοηθάμε τους αγρότες-Ο Δήμος είναι παρών σε όλα τα προβλήματα

ΕΡΓΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ !!!

Μια περιοχή που ζει αποκλειστικά από την γεωργία το μόνο που έχει ανάγκη είναι έργα που ενισχύουν τους αγρότες, μειώνουν τα κόστη και κάνουν τη ζωή τους καλυτερη.

Στον κάμπο του ΣΩΛΗΝΑΡΙΟΥ , ένας ολοκληρωμένος αναδασμός της γης μαζί με ένα κλειστό συστημα άρδευσης, παρ’όλα τα προβλήματά του, είναι μια παρακαταθήκη που παλιότεροι αυτοδιοικητικοί άφησαν.

Η φυσική εξέλιξη ενός τέτοιου έργου είναι η βελτίωση των υποδομών του αναδασμού και η αναγκαιότερη είναι η σύγχρονη ΟΔΟΠΟΙΊΑ.Τρεισήμισι χιλιόμετρα (3,5 km) ασφαλτόστρωσης του κεντρικού άξονα ολοκληρώθηκε.

Η διακίνηση ανθρώπων, μηχανημάτων και προϊόντων είναι πλέον πιο εύκολη.Οι παράπλευρες συνέπειες, όμως, ενός τέτοιου έργου, που σε πολλα σημεία συμπίπτει με το παλαιότερο της άρδευσης είναι αναμενόμενες και αντιμετωπίζονται, ενώ η μεταφορά υδροστομίων σε νέα θέση δεν είναι απλή υπόθεση, δεδομένων των τεράστιων πιέσεων του δικτύου αυτού.

Οι λέξεις, που χρησιμοποιούνται, δίνουν νόημα σε ενέργειες, αλλά και σε προθέσεις και η λέξη ολιγωρία δεν αρμόζει στη Δημοτική Αρχή, ούτε φυσικά και στους υπαλλήλους μας που συμπληρώνουν, για αρκετές ημέρες, συνεχόμενα δωδεκάωρα για την αποκατάσταση.

Τουλάχιστον οι αγρότες του κάμπου το βλέπουν. Φυσικά η ανησυχία των καλλιεργητών είναι κατανοητή και είναι και δική μας , απόγνωση, πάντως, εγώ δεν έχω διαπιστώσει συμπληρώνοντας δέκα συνεχόμενες ώρες στη βλάβη και το στοίχημά μας είναι από αύριο να ξεκινήσει το πότισμα.

Οι αγρότες του Σωληναρίου, χρησιμοποιώντας και τον καινούργιο δρόμο ,έχουν πρόσβαση στα κτήματά τους με καλύτερες και ασφαλέστερες συνθήκες.

Σε κάθε περίπτωση το τελευταίο πράγμα που έχουν ανάγκη είναι κραυγές απόγνωσης.

Σχετικά