Στο Κέντρο Απεξάρτησης Τοξικομανών κρατουμένων Ελεώνα Θηβών ο Σύλλογος Συμπαράστασης Κρατουμένων “ο Ονήσιμος”

Ο Σύλλογος Συμπαράστασης Κρατουμένων “ο Ονήσιμος” βρέθηκε στο ΚΑΤΚ (Κεντρο Απεξάρτησης Τοξικομανών κρατουμένων Ελεώνα Θηβών).

 Με μεγάλη χαρά τους υποδεχτηκαμε στο χώρο μας.

 Ο κ. Τσάπαλης Ιωάννης, διευθυντής του Κεντρου, τους καλωσόρισε θερμά στο γραφείο του, ενώ έλαβε χώρα εγκάρδια συζήτηση για το έργο που επιτελείται εδώ, όπως κ για την μεγάλη προσπάθεια των κρατουμένων να μείνουν μακριά από εξαρτήσεις κ ναρκωτικές ουσίες.

 Ακολούθησε ξενάγηση στο χώρο, συζητήσεις με τη θεραπευτική ομάδα του Κεντρου, τον Αρχιφυλακα κ. Μπακλαβά Θεόδωρο, ενώ τέλος στην αίθουσα εκδηλώσεων, τηρώντας αυστηρά τα μέτρα υγειονομικής προστασίας λόγω Covid-19, γνώρισαν τους θεραπευόμενους κρατουμένους δίνοντας δώρα.

 Άνοιξε μια σελίδα σε ένα νέο βιβλίο συνεργασίας με τον Σύλλογο κ το Κέντρο, με κερδισμένους τους ανθρώπους που δίνουν εδώ τον αγώνα τους για μια καλύτερη ζωή μετά το τέλος της περιπέτειας τους.

 Προσβλέπουμε με προσμονή την επόμενη τους επίσκεψη, καθώς εντυπωσιάστηκαν από την δουλειά που γίνεται στο χώρο μας, τον αλληλοσεβασμό ανάμεσα σε προσωπικό κ θεραπευόμενους, κ την θετική προσέγγιση της καθημερινότητας, κάτι που απέχει παρασάγγας από την εικόνα που είχαν για χώρους κράτησης, είτε κ θεραπείας παράλληλα, όπως ο δικός μας.

Αρχιφυλακας ΚΑΤΚ

ΜΠΑΚΛΑΒΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

Σχετικά