Δικαιοσύνη: Νέοι πρόεδροι σε ΣτΕ και Άρειο Πάγο

Οι δύο νέοι πρόεδροι θα αναλάβουν τα καθήκοντά τους όταν λήξει το δικαστικό έτος, δηλαδή την 1η Ιουλίου

Νέο πρόεδρο απέκτησε το Συμβούλιο της Επικρατείας και ο Άρειος Πάγος μετά από πρόταση στο υπουργικό συμβούλιο του Υπουργού Δικαιοσύνης Κωνσταντίνου Τσιάρα.

Ο Δημήτριος Σκαλτσούνης θα κρατήσει το τιμόνι του Συμβουλίου της Επικρατείας για ένα έτος και η Μαρία Γεωργίου θα είναι για δυο χρόνια πρόεδρος του Αρείου Πάγου.

Ο κ. Σκαλτούνης αποχωρεί από το δικαστικό σώμα, λόγω συμπλήρωσης του προβλεπομένου από το Σύνταγμα ανωτάτου ορίου ηλικίας την 30η Ιουνίου 2022 και η κυρία Γεωργίου αποχωρεί από το Ανώτατο Πολιτικό και Ποινικό Δικαστήριο το 2023.

Οι δύο νέοι πρόεδροι θα αναλάβουν τα καθήκοντά τους όταν λήξει το δικαστικό έτος, δηλαδή την 1η Ιουλίου.

H δήλωση του νέου προέδρου

«Ευχαριστώ την Πολιτεία η οποία με επέλεξε, δια του αρμοδίου κατά το Σύνταγμα οργάνου, του Υπουργικού Συμβουλίου και μετά από πρόταση του υπουργού Δικαιοσύνης, στο άκρως τιμητικό για το πρόσωπό μου ανώτατο αξίωμα της Διοικητικής Δικαιοσύνης.

Με επίγνωση των θεσμικών μου υποχρεώσεων θα συνεχίσω το έργο των προκατόχων μου στη δύσκολη και για τη χώρα μας συγκυρία, και θα αφιερώσω τις δυνάμεις μου στην ορθή και έγκαιρη απονομή του δικαίου, την ολοκλήρωση του ψηφιακού εκσυγχρονισμού και τη συνέχιση του εξωστρεφούς προσανατολισμού της Διοικητικής Δικαιοσύνης στη διεθνή κοινότητα και την ελληνική κοινωνία.

Είμαι βέβαιος ότι με τη συνεργασία των δικαστικών λειτουργών και υπαλλήλων του Συμβουλίου της Επικρατείας, της Γενικής Επιτροπείας και των διοικητικών δικαστηρίων της χώρας, η Διοικητική Δικαιοσύνη θα συνεχίσει να αποτελεί θεμελιώδη θεσμό της Πολιτείας, ταγμένο στην υπηρεσία του κοινωνικού κράτους δικαίου», δήλωσε ο κ. Σκαλτσούνης για τη νέα θέση που αναλαμβάνει.

Σχετικά